Raluca Turcan, mesaj dur pentru Marcel Ciolacu: „Încearcă să manipuleze pensionarii”

Raluca Turcan, mesaj dur pentru Marcel Ciolacu: „Încearcă să manipuleze pensionarii”
Raluca Turcan, mesaj dur pentru Marcel Ciolacu: „Încearcă să manipuleze pensionarii”
Publicat: 05/01/2021, 06:50

Raluca Turcan a declarat că Marcel Ciolacu vrea și în acest an să manipuleze pensionarii, propagând minciuni despre măsurile adoptate de Guvernul Cîțu.

Ministrul Muncii i-a reamintit liderului PSD că în timpul guvernării liberale a avut loc cea mai mare creștere a punctului de pensie, chiar într-o perioadă de criză.

„Cine a legiferat pensii speciale în România şi le-a apărat cu străşnicie inclusiv cu mâna CCR, nu se mai poate pretinde apărător al intereselor pensionarilor de rând vreodată fără să cadă în ridicol”, mai spune Turcan. Iată mesajul Ralucăi Turcan pentru şeful PSD: „Marcel Ciolacu a intrat cu stângul în 2021. Începutul de an nu i-a adus nici mai multă înţelegere asupra realităţii din România, nici mai multă empatie faţă de pensionari. Cu acelaşi cinism care a caracterizat întotdeauna politica aşa-zis «socială» a PSD, Marcel Ciolacu încearcă să manipuleze pensionarii, rostogolind aceleaşi eterne minciuni despre măsurile adoptate de Guvern. Câteva clarificări îi sunt, în acest context, absolut necesare lui Marcel Ciolacu, căruia îi reamintesc totodată că cea mai mare creştere a punctului de pensie a făcut-o Guvernul PNL, în vreme de criză:

Cei care ies în pensie acum beneficiază de valoarea punctului de pensie majorată în septembrie 2020, adică 1.442 lei şi de indicele de corecţie de 1,41;

Orice pensionar în plată care a mai realizat venituri după pensionare sau vine cu documente noi (adeverinţe cu sporuri, grupe de muncă, etc.), care nu au fost prezentate iniţial la dosarul de pensie, poate solicita o recalculare a pensiei în baza acestor documente, iar termenul legal de soluţionare este de 45 de zile de la data depunerii documentaţiei;

1 septembrie 2021 este data la care pensiile pot intra în plată conform legislaţiei în vigoare, adică Legea 127/2019 privind sistemul public de pensii.

Alte lucruri importante pe care Marcel Ciolacu trebuie să le afle despre pensiile din România:

Am făcut deja primele demersuri pentru a reaşeza sistemul public de pensii pe baze echitabile, prin modificarea legislaţiei. Există deja o comisie interinstituţională care va veni cu propuneri în acest sens. PSD nu a avut niciodată intenţia, în atâţia ani la guvernare, să construiască un sistem corect, bazat pe contributivitate;

Pensiile speciale ale aleşilor locali au fost prorogate;

Cine a legiferat pensii speciale în România şi le-a apărat cu străşnicie inclusiv cu mâna CCR, nu se mai poate pretinde apărător al intereselor pensionarilor de rând vreodată fără să cadă în ridicol”, a scris Raluca Turcan luni pe Facebook.

Marcel Ciolacu, bilanț după prima săptămână de activitate a Guvernului Cîțu: ”Noua putere a dat deja cinci țepe uriașe românilor!”

Marcel Ciolacu prezintă, în mediul online, un bilanț după prima săptămână de guvernare a alianței de Dreapta, acuzând Guvernul Cîțu că nu a făcut altceva decât să dea ”cinci țepe uriașe românilor”.

Potrivit președintelui PSD, toate promisiunile făcute în campania electorală s-au transformat într-o ”agresiune” la adresa românilor, iar guvernanții ”își bat joc de 5 milioane de pensionari”, de salariați, de profesori, IMM-uri și antreprenori. Nu în ultimul rând, și Justiția ”este călcată în picioare”, susține Marcel Ciolacu.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase