Doliu în lumea teatrului! A murit balerina Mariana Popa

Doliu în lumea teatrului! A murit balerina Mariana Popa
Doliu în lumea teatrului! A murit balerina Mariana Popa / Foto: Teatrul Al. Davila Piteşti
Publicat: 05/01/2021, 06:56

Mariana Popa, una dintre cele mai longevive balerine din România, a murit, luni, la vârsta de 72 de ani.

Anunțul a fost făcut de către foștii săi colegi de la Teatrul Al. Davila din Pitești.

Născută pe 10 octombrie 1949, Mariana Popa a făcut parte din colectivul teatrului Al. Davila din Piteşti timp de peste 40 de ani, activând atât în corpul baletului în spectacole precum: „Stelele Piteştiului”, „Cântăm bucuria vieţii”, „Do-Re-Mi şi va mai fi”, „Zâmbete pe portativ”, dar şi ca actriţă în: „Lambada tinereţii”, „Umor sponsorizat”, „Toată lumea mulţumită”, „Bunica nu se mai mărită”, şi multe altele, scrie Antena3.ro.

A lucrat alături de regizori cunoscuţi precum Constantin Zărnescu, Alexandru Darian, Livio Belegante şi de coregraful Dorin Oancea.

Mariana Popa a făcut parte din echipa de artişti care au înfiinţat pe 1 noiembrie 1958 secţia de estradă a Teatrului Al. Davila din Piteşti, secţie ce a debutat cu piesa „Prima seară, primul cântec” de Mircea Răţescu şi Constantin Zărnescu.

Actorul Florin Anton a murit la 64 de ani. Marian Râlea, devastat de vestea tristă: „Drum bun, dragul meu coleg și prieten”

Florin Anton, unul dintre cei mai apreciați actori români, a murit la 64 de ani. Marian Râlea, magicianul de la Abracadabra, a transmis câteva cuvinte emoționante după aflarea veștii tragice.

Actorul Florin Anton a jucat în filme celebre, precum „Pădureanca” și „Faleze de nisip”.

Artistul a fost înmormântat în data de 30 decembrie la Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștilor.

Decesul său a venit neașteptat pentru rude și prieteni. Actorul are doi copii, Ioana Anastasia și Vladimir, care au îmbrățișat pasiunea pentru artă a tatălui lor.

Marian Râlea, „magi” de la Abracadabra, l-a evocat pe bunul său coleg.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase