Violeta Alexandru, după vizita în cluburile de pe litoral: „Agenții economici trebuie să se implice mai mult”./ Ce nereguli a găsit ministrul

Violeta Alexandru, după vizita în cluburile de pe litoral: „Agenții economici trebuie să se implice mai mult”./ Ce nereguli a găsit ministrul
Violeta Alexandru le-a transmis responsabililor din domeniul Horeca să ia măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii COVID-19 / Sursa: Facebook - Violeta Alexandru
Publicat: 12/07/2020, 12:40

Ministrul Muncii și Protecției Sociale a participat alături de echipele care au făcut controale la cluburi, restaurante, terase și hoteluri de pe litoral și a trannsmis managerilor că este momentul să întoarcă „serviciul” făcut de Guvern pentru susținerea activității companiilor și angajaților prin implementarea unor măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

„Prezența mea la Constanța trebuie înțeleasă în sensul în care port mesajul echipei premierului Ludovic Orban pentru agenții economici care trebuie să se implice mai mult pentru a preveni creșterea numărului de cazuri de infecție cu COVID. Eu cred că Guvernul a făcut dovada că este alături de agenții economici, sunt convinsă că toți cei care administrează cluburi, așa cum am văzut aseară, restaurante, terase, hoteluri, centre comerciale, consideră Guvernul partenerul lor, așa cum și noi îi considerăm pe dânșii. Avem nevoie să se implice mai mult și să ia mult mai multe măsuri de organizare a localurilor pentru a evita orice situație de îmbolnăvire”, a declarat ministrul Muncii.

Premierul anunțase de vineri că vor fi „controale la sânge” la unitățile de pe litoral în acest weekend.

„Guvernul nu își dorește ca activitatea lor să fie întreruptă”

„Nu am venit aici în control tipic. Sunt instituții pe raza județului Constanța care au atribuții să efectueze control. În ceea ce mă privește, eu am avut un dialog cu fiecare dintre managerii cluburilor, teraselor, hotelurilor pe care le-am vizitat, am avut o discuție deschisă, le-am spus care sunt observațiile mele. Le-am comunicat faptul că Guvernul nu își dorește ca activitatea lor să fie întreruptă, am reamintit faptul că am făcut împreună eforturi pentru a-și ține angajații în șomaj tehnic, adică să nu-i piardă am făcut împreună eforturi pentru ca sănătatea angajaților și clienților să fie protejată și a venit momentul să întoarcă această responsabilitate în sensul de a lua măsuri suplimentare”, a subliniat Violeta Alexandru.

„Am văzut și clienți nemulțumiți și iritați de prezența noastră, ceea ce însemnă că trebuie să fac apel deopotrivă și la agenții economici, dar și la cei care vizitează aceste cluburi. Nu se poate imagina o situație sub control fără responsabilitatea ambelor părți, și a oamenilor care intră în aceste cluburi, care trebuie să se dezinfecteze la intrare și care trebuie să țină o distanță corespunzătoare, dar mesajul meu a fost în special către patroni, către manageri, care au responsabilitatea spațiului în care își desfășoară activitatea”, a spus ministrul Muncii.

„Am o problemă cu modul în care sunt făcute rezervările”

Violeta Alexandru a dat exemplu recomandarea făcută agenților economici ca atunci când au situații de aglomerare la intrare să apeleze la jandarmerie. „Înțeleg că se oprește competența lor pe raza spațiului, dar atunci când văd o aglomerație la intrare, pe lângă faptul că trebuie să trateze mai serios obligația să creeze culoare de acces, trebuie să apeleze la jandarmerie și să colaboreze cu instituțiile pentru a putea organiza spațiul de așteptare”, a explicat Violeta Alexandru.

„Pe mine m-a surprins că exista acest spațiu de așteptare, înțeleg că programările se fac online sau prin telefon. Concluzia mea preliminară e că agenții trebuie să fie mai atenți la procesul de rezervare pentru localuri. Pare că preiau rezervări peste numărul optim necesar, probabil în ideea că unii dintre clienți pleacă, eliberează spațiul și să fie pregătiți să aibe pe cineva pentru a ocupa locurile. Dar cert e că această zonă, dacă tot o facem, pentru că am văzut că se străduiau. Am o problemă cu modul în care sunt făcute rezervările și cred că trebuie identificată cauza pentru care se crează aglomerare”, a subiniat ministrul.

Și în Centrul Vechi al Capitalei au fost controale comune făcute de polițiști, polițiști locali, jandarmi și comisari de la Protecția Consumatorului și s-au dat zeci de amenzi în valoare totală de peste 200.000 de lei pentru neregulile descoperite.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, un nou record în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri. Astfel, în ultimele 24 de ore anterioare au fost înregistrate 698 de noi cazuri de COVID-19.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația