A noua ediție a galei premiilor Gopo 2015 va avea loc pe 30 martie

A noua ediție a galei premiilor Gopo 2015 va avea loc pe 30 martie
Publicat: 26/01/2015, 15:16

Cea de-a noua ediție a galei premiilor Gopo va avea loc pe 30 martie, în București, înscrierile pentru acest eveniment, care recompensează realizările anuale ale cinematografiei autohtone, urmând să se încheie pe 6 februarie.

Urmând modelul celebrelor gale din domeniul cinematografiei europene, precum Goya, Cesar și BAFTA, premiile Gopo reprezintă cel mai important eveniment dedicat valorilor filmului românesc, infomează un comunicat remis MEDIAFAX.

De-a lungul celor opt ediții ale galei premiilor Gopo, profesioniști din toate domeniile cinematografiei românești au fost recompensați pentru performanțele lor. În 2014, cu „Poziția copilului”, Călin Peter Netzer și-a adjudecat trei dintre cele mai importante trofee, pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor și cel mai bun scenariu (scris împreună cu Răzvan Rădulescu).

Artiștii din acest film au obținut, pentru perfomanțele lor, premiile pentru interpretare la categoriile „cea mai bună actriță în rol principal” (Luminița Gheorghiu), „cel mai bun actor în rol secundar” (Vlad Ivanov) și „cea mai bună actriță în rol secundar” (Ilinca Goia).

Înscrierile pentru cea de-a noua ediție a premiilor Gopo au loc în perioada 26 ianuarie – 6 februarie. Eligibile pentru a fi jurizate și nominalizate la premiile Gopo 2015 sunt lungmetrajele și scurtmetrajele românești și cele realizate în coproducție cu participare majoritar românească care au avut premiera pe marile și micile ecrane din România și în festivaluri competitive (naționale și internaționale) în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2014.

Potrivit regulamentului premiilor Gopo, toate lungmetrajele de ficțiune și documentare care au beneficiat de cel puțin o săptămână de difuzare cinematografică (în săli de cinema, cu acces pe bază de bilet) vor fi luate în considerare de juriul de preselecție.

Organizatorii vor solicita producătorilor completarea unei fișe tehnice pentru a asigura acuratețea informațiilor vehiculate în procesul de jurizare și nominalizare, precum și o copie a filmului, pentru membrii juriului de nominalizări.

În cazul filmelor eligibile exclusiv la categoriile „cel mai bun lungmetraj documentar”, „cel mai bun scurtmetraj de ficțiune” și „cel mai bun scurtmetraj documentar”, înscrierea peliculei de către producători este obligatorie pentru ca acestea să fie luate în calcul de juriul care va decide nominalizările.

Pentru fiecare film înscris se vor trimite fișa tehnică completă și câte 11 DVD-uri (unul pentru fiecare membru al juriului de nominalizări), prin poștă sau curier, în plic închis, cu mențiunea „Preselecție premiile Gopo”, pe adresa Asociației pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), în atenția Roxanei Elekes, coordonator producție premiile Gopo.

Producătorii și realizatorii de film din România sunt invitați să completeze fișa tehnică disponibilă pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro și să o trimită în format electronic pe adresa [email protected].

Nominalizările la toate categoriile vor fi stabilite de un juriu de preselecție alcătuit în acest an din 11 profesioniști din domeniul cinematografic: regizorul Tudor Cristian Jurgiu, actorul Vlad Ivanov, producătorul Constantin Popescu, directorul de imagine Marius Iacob, scenaristul Alex Baciu, monteurul Mircea Ciocâltei și criticii de film Mihai Chirilov, Magda Mihăilescu, Iulia Blaga, Florin Barbu și Ada Maria Ichim.

După anunțul nominalizărilor, peste 450 de profesioniști activi din toate domeniile industriei de film românești vor fi invitați să voteze pentru desemnarea câștigătorilor trofeelor din acest an, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de firma de audit și consultanță PricewaterhouseCoopers, cu care organizatorii premiilor Gopo au demarat un parteneriat din 2011.

Regulamentul evenimentului și fișa tehnică se regăsesc pe site-ul oficial www.premiilegopo.ro.

Gala premiilor Gopo 2015 este organizată de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Babel Communications și Centrul Național al Cinematografiei (CNC).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață