Actrița Jacqueline Bisset vine la Festivalul „Les Films de Cannes à Bucarest”

Actrița Jacqueline Bisset vine la Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest
Publicat: 23/10/2014, 12:40

Actrița Jacqueline Bisset, care joacă rolul soției fostului șef al FMI Dominique Strauss-Kahn în controversatul „Welcome to New York”, de Abel Ferrara, se va întâlni cu publicul Les Films de Cannes à Bucarest după proiecția specială a filmului, de vineri, de la ora 22.00, la Sala Elvira Popescu.

Festivalul începe vineri, la cinematografele Patria, Studio și Elvira Popescu, peste 3.000 de bilete fiind vândute deja. Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, spectatorii sunt invitați să-și rezerve locurile din timp, în așa fel încât, dacă cererea depășește numărul locurilor disponibile, să poată fi organizate proiecții suplimentare.

Studenții și elevii au intrare liberă, pe baza carnetului, la toate cele opt filme din retrospectiva dedicată regizorului Bertrand Tavernier și la comedia lui Michel Hazanavicius „OSS 117: Cairo, Nest of Spies”. Copiii cu vârsta de până la 12 ani au intrare gratuită sâmbătă, de la 11.00, la Cinema Patria, la celebra animație japoneză „Călătoria lui Chihiro/ Spirited Away”, în regia lui Hayao Miyazaki. Banii încasați din biletele cumpărate de părinții lor vor fi donați programului „Fiecare copil în grădiniță” al Asociației OvidiuRo.

Actrița Jaqueline Bisset va povesti, vineri, la București, după proiecția de la ora 22.00, la Sala Elvira Popescu, despre experiența de a juca alături de Gérard Depardieu în filmul care a făcut vâlvă anul acesta la Cannes și în lumea politicii, „Welcome to New York”, în regia lui Abel Ferrara.

Contestat puternic de cei din viețile cărora se inspiră – fostul șef al FMI Dominique Strauss-Kahn și soția sa, Anne Sinclair -, filmul a fost lansat într-un cort pe plajă, la Cannes, iar apoi direct pe VoD, fiind vizionat de peste 120.000 de utilizatori, în primele zile.

„Welcome to New York” are la bază scandalul în care DSK a fost acuzat de abuz sexual de o cameristă a unui hotel din New York și reținut pe aeroport. În urma presiunii publice, acesta a demisionat, în 2011.

Depardieu îl interpretează pe Devereaux, un personaj grobian, dependent de sex și de droguri. Simone, soția sa, înfruntă alături de el presiunea politică și o presă extrem de agresivă. „Adevărata revelația a filmului este interpretarea feroce a lui Jacqueline Bisset în rolul soției lui Deveareaux, Simone. Prima ei scenă importantă cu Depardieu, în casa lor luxoasă închiriată în Manhattan, e teatrală și claustrofobică, însă extraordinar de intensă”, afirma publicația The Guardian.

Anne Sinclair, o jurnalistă și realizatoare de emisiuni cunoscută în Franța, a atacat dur filmul, iar Dominique Strauss-Kahn a anunțat că îi va da în judecată pe realizatori.

„Welcome to New York”, distribuit de Independența Film, va avea doar alte două proiecții exclusive pe ecranele din România, ambele la Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, de la 20.00, la Cinema Patria, și duminică, de la 13.00, la Cinema Studio.

Jacqueline Bisset este una dintre cele mai îndrăgite actrițe britanice. În 2010, a fost distinsă cu ordinul Legiunea de Onoare de statul francez. A obținut cinci nominalizări la Globurile de Aur și a câștigat trofeul anul trecut, cu rolul secundar din miniseria BBC „Dancing with the Stars”.

Cariera ei impresionantă cuprinde peste 80 de apariții în filme de cinema și producții TV. Star al marelui ecran încă din anii ’60, Bisset a debutat în „Cul-de-sac”, regizat de Roman Polanski, și a jucat în „Bullitt” (1968), alături de Steve McQueen, în „Noaptea americană” (1973). I-a avut parteneri de platou pe Paul Newman, Albert Finney, Mickey Rourke, Anthony Perkins și Michael York și a colaborat cu regizori precum François Truffaut, Claude Chabrol, John Huston, Stanley Donen, Sidney Lumet și George Cukor.

Intrarea este liberă la masterclass-uri și workshopuri, la toate proiecțiile de scurtmetraje, la filmul „The Artist” și la documentarele „București, unde ești?, Piața Universității – România” și „Videograme dintr-o revoluție”.

Încasările din seara de închidere a festivalului, cu proiecția filmului „Orașul câinilor/ White God”, la care stăpânii vor avea acces împreună cu câinii lor, vor fi donate proiectelor de adopție la distanță a animalelor fără stăpân.

Programul complet al celei de-a cincea ediții a festivalului poate fi consultat pe www.filmedefestival.ro. Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete și de pe www.eventbook.ro, în cazul cinematografelor Patria și Elvira Popescu, și de la casierie, pentru Cinema Studio.

Ediția a cincea a Les Films de Cannes à Bucarest este organizată de Asociația Cinemascop, în parteneriat cu Institutul Francez din București și cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), al Ministerului Culturii, Primăriei Sectorului 1 și al Institutului Cultural Român (ICR). Festivalul beneficiază de sprijinul distribuitorilor Independența Film, Asociația Macondo, Transilvania Film, Parada Film, Digital Cube, InterCom Film, Clorofilm și Voodoo Films, Filminute, iar NexT prezintă selecția de scurtmetraje Semaine de la Critique.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Euro falși în toată Europa. Banii care au fost falsificați: Nu trebuie să fii expert
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Zeci de experţi în Inteligenţă Artificială de la Google, recrutați de Apple