Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 19 și 20 august

Agenda de WEEKEND: Ce să faci în București pe 19 și 20 august
Publicat: 19/08/2023, 08:15

Vara se apropie cu pași siguri de un final care va însemna, în primul rând, o creștere a diversității în peisajul cultural bucureștean. Până atunci, am pus pe agenda de weekend filme, piese de teatru, concerte și evenimente care să te mai păstreze puțin în atmosfera de vacanță.

Filme pe agenda de weekend

Doar două premiere la acest final de săptămână pe agenda de weekend, dar o perioadă excelentă pentru a recupera la capitolul filme de neratat.

„Blue Beetle”

După colegiu, Jaime se întoarce acasă plin de aspirații, însă își găsește casa diferită de cum o știa. În timp ce caută să-și găsească scopul în lume, soarta îl face pe Jaime să se trezească în mod neașteptat în posesia unei relicve străvechi.

Regia: Angel Manuel Soto

Cu: Susan Sarandon, George Lopez, Xolo Mariduena

Gen film: Acţiune

„Scăpați din lesă”

Se spune că un câine este cel mai bun prieten al unui om, dar ce se întâmplă dacă omul este un mizerabil? În acest caz, ar putea fi timpul pentru o răzbunare dulce, în stil unui cățeluș.

Regia: Josh Greenbaum

Cu: Jamie Foxx, Will Ferrell, Isla Fisher

Gen film: Comedie

Teatru pe agenda de weekend

Povești de viață, spuse cu umor, dar și cu o urmă de nostalgie, piese pe sufletul tău și experiențe teatrale care să te bucure: asta vei găsi și în această săptămână pe agenda de weekend.

„Scapă-mă de nevastă-mea!”

O comedie de situație plină de ritm și pasiune al cărei titlu sintetizează perfect acțiunea principală: un soț plictisit de căsnicia sa încearcă să scape cât mai ușor de soție pentru a-și trăi fericirea alături de amantă.

Așadar, ce faci când vrei să divorțezi și să-ți păstrezi și banii și amanta? Teo apelează la Alex, cel mai bun prieten al său, încercând să organizeze un flagrant cu prietenul și soția, pentru a avea un motiv de divorț din care să iasă curat ca lacrima. Doar că lucrurile nu merg întotdeauna așa cum te aștepți.

Când: sâmbătă, 19 august, ora 16.00

Unde: Teatrul În Culise

Distribuția: Patricia Ionescu, Francesca Fülöp, Dorin Enache, Radu Catană

Regia: Adam S. Q. David

„Clinica Sinucigaşilor”

Clinica Sinucigaşilor este locul care îți garantează că vei scăpa de toate neliniștile, problemele şi angoasele existențiale prin plecarea spre o lume mai bună. În sala de aşteptare a clinicii se reunesc patru personaje savuroase, care ajung să vorbească despre iubire şi absolut, limite interioare, căutarea fericirii şi nevoia de a fi apreciat. Astfel se naşte această comedie senzațională a actualității, un teatru al speranței care scoate în evidență faptul că oricât de insignifiantă şi ratată ar fi viața cuiva, aceasta merită trăită până la capăt!

În ciuda titlului dur, „Clinica Sinucigaşilor” este un spectacol vesel care stoarce din spectatorii săi speranțe, gânduri pozitive şi bună dispoziție. Până la urmă… nu e dracul chiar atât de negru!

Când: sâmbătă, 19 august, ora 19.00

Unde: Teatrul În Culise

Distribuția: Dorin Enache, Grațiela Popa, Ionuț Iftimiciuc, Alex Vlad, Patricia Ionescu, Adrian Pantelimon, Dana Roman / Tina Țifescu, Bogdan Stroe

Regia: Cristian Bajora

„Era ok și la 60”

„Era ok și la 60” spune o poveste despre micile minuni, plăceri, abandonuri și paradoxuri ale vieții unui om care își descoperă în fiecare zi bucuria de a trăi.

Îndrăgitul actor Răzvan Vasilescu povestește cu umor și ironie despre cum i s-a schimbat perspectiva asupra vieții odată cu înaintarea în vârstă. Atitudinea relaxată și sinceritatea cu care face haz de necaz, transformă experiența vizionării acestui spectacol într-o lecție de viață, pusă în scenă cu măiestrie.

O porție sănătoasă de comedie care te va face să-ți spui, la final, că sigur va fi ok și la 60. Pentru că fiecare vârstă are farmecul ei. Secretul e să nu te oprești niciodată din râs.

Când: duminică, 20 august, ora 19.00

Unde: Teatrul Godot

One-man-show cu Răzvan Vasilescu

„Ziua vecinilor”

Într-o zi oarecare, un bărbat descoperă că inima sa, pur și simplu, nu mai bate. Neștiind ce se întâmplă, el cere ajutorul soției obsedate de spiritualitate, precum și celui mai bun prieten al său, un medic veterinar frustrat și plictisit de viață.

Comedia se dezlănțuie și lucrurile o iau cu adevărat razna, când în poveste apare un guru misterios, care-i face o propunere mai mult decât ciudată, pe care bărbatul este obligat să o îndeplinească. Asta dacă nu vrea să moară în trei zile.

„Este un spectacol atât de amuzant, încât și eu și actorii ne-am distrat copios la fiecare repetiție. Premisa e atât de absurdă, în sensul comic, încât chiar și dacă ai fi în situația personajului principal, tot te-ar apuca râsul. Un fel de haz de necaz. Nu pot fi dezvăluite prea multe detalii despre spectacol, e exact genul pe care trebuie să-l vezi, nu să-l povestești”, spune regizorul Adam S. Q. David.

Când: duminică, 20 august, ora 19.00

Unde: Teatrul În Culise

Distribuția: Bogdan Iacob, Cristiana Ioniță, Radu Catană, Claudia Ene, Grațiela Popa

Regia: Adam S. Q. David

Concerte pe agenda de weekend

Un final de săptămână cu potențial de a deveni memorabil, mai ales că Robbie Williams revine pentru a doua oară să cânte la București. Vezi și ce alte evenimente muzicale am mai pus pe agenda de weekend.

Robbie Williams, Summer in the City, Romexpo, sâmbătă, 19 august, ora 21.00

 Elfyn Band, Berăria H, sâmbătă, 19 august, ora 18.00

Oigăn | Singur Printre Loopi, The Pub – Universității, sâmbătă, 19 august, ora 20.00

Șpriț: Visul unui Bar de Vară, Trei Bețivi Bar, sâmbătă, 19 august, ora 20.00

„ART IN/SANE”, expoziție de artă psihopatologică

Avem și în această săptămână un eveniment special pe agenda de weekend. Expoziţia „ART IN/SANE. Culture, mental health and social inclusion” prezintă, începând din 18 august, la ARCUB – Hanul Gabroveni, peste 200 de lucrări de pictură, desene şi gravuri realizate de copii şi adulţi, pacienţi ai unor spitale de psihiatrie și elevi ai unei școli speciale din România.

Expoziţia „ART IN/SANE. Culture, mental health and social inclusion” reprezintă o etapă preliminară dintr-un program mai amplu de colaborare internaţională în cadrul programului „Tartu 2024 – Capitală Europeană a Culturii”. O serie de lucrări ale expoziţiei, selectate de istoricul de artă Eva Laantee Reintamm şi de directorul Kondas Centre (Viljandi, Estonia), Mari Vallikivi, vor fi incluse în proiectul „Hidden Worlds Expanding” parte din „Tartu 2024”.

„ART IN/SANE” a debutat în 2019 cu prima dezbatere academică legată de importanţa artei psihopatologice, ca parte a patrimoniului cultural, naţional şi transnaţional dar și cu prima ediție a expozițiilor de artă psihopatologică din ciclul ART IN/SANE. O parte din colecţiile de artă psihopatologică din România a fost digitalizată și prezentată online în cadrul muzeului digital „ART IN/SANE”.

Dacă în perioada 2019-2020, expoziția de artă psihopatologică reprezenta suportul fizic pentru un discurs științific care aducea argumente în favoarea includerii acestui gen de artă în patrimoniul cultural material și imaterial, național și internațional, în 2023, „ART IN/SANE” iese din mediul academic și aduce arta psihopatologică, ca sub-domeniu al „outsider art”, în spațiul public, într-o galerie prestigioasă. Proiectul se adresează unei audiențe mai largi cu scopul de a se deschide și de a deveni familiară cu modurile de expresie plastică a unei categorii de actori sociali cu totul speciali, persoanele diagnosticate cu tulburări psihice, susținând ideea că arta poate conduce la o reducere a stigmatizării acestora și la o creștere a incluziunii sociale.

Foto: Teatrul În Culise

CITEȘTE ȘI: „Cinema în aer liber”, între 15 august și 10 septembrie, pe Insula Artelor din Parcul Titan

Ediția aniversară a Festivalului Internațional de Film pentru Publicul Tânăr KINOdiseea, între 22 august și 3 septembrie, la București

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
Halep a aflat acum verdictul REAL. E o diferență de la cer la pământ
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern