Biletele pentru Festivalul Internațional „George Enescu” 2015 vor fi puse în vânzare pe 16 februarie

Biletele pentru Festivalul Internațional George Enescu 2015 vor fi puse în vânzare pe 16 februarie
Publicat: 11/02/2015, 17:57

Biletele pentru ediția din 2015 a Festivalului Internațional „George Enescu”, care se va desfășura în perioada 30 august – 20 septembrie, în București, vor fi puse în vânzare pe 16 februarie, de la ora 10.00, pe site-ul eventim.ro, precum și în rețeaua Eventim.

În premieră pentru Festivalul Enescu, Eventim introduce un nou sistem de printare a biletelor – print@home – care permite cumpărătorilor printarea biletelor acasă. Astfel, livrarea biletelor se face electronic, în format pdf, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Opțiunea print@home va fi disponibilă pentru selectare pe site-ul Eventim în câmpul „Metode de livrare”, iar plata se face prin card. În afară de print@home, vor fi disponibile și metodele de livrare deja cunoscute, prin curier și prin ridicare de la sediile Eventim, iar ca metode de plată: plata prin card, transfer bancar și plata prin numerar la sediile Eventim.

O altă noutate realizată de Eventim este crearea unei camere de așteptare virtuală. Astfel, în cazul în care, datorită cererii foarte mari de bilete, se ating anumite limite de trafic pe site-ul www.eventim.ro, această cameră virtuală va intra în funcțiune și utilizatorii vor fi rugați să aștepte până când vor putea accesa paginile de cumparare a biletor. Camera de așteptare virtuală funcționează ca o coadă virtuală, utilizatorii putând intra pe site în ordinea în care l-au accesat.

Pentru a crea cât mai multe șanse de cumpărare în mod echilibrat pentru toți cei interesați, se va permite achiziționarea a maximum opt bilete la același concert/ per persoană. Comanda totală nu este limitată, doar numărul de bilete pe concert, per cumpărător.

Vor fi puse în vânzare aproximativ 350 bilete per concert pentru reprezentațiile de la Ateneul Român, din seriile „Camerale” și „By Midnight”, și 1.600 bilete per concert pentru cele din seria „Mari Orchestre” de la Sala Palatului.

Prețurile biletelor variază de la 40 de lei la 160 de lei, astfel: seria „Mari Orchestre (Sala Palatului) – categoria I – 160 de lei, categoria a II-a – 130 de lei, categoria a III-a – 100 de lei, categoria a IV-a – 70 de lei; seria „Recitaluri și concerte Camerale (Ateneul Român) – categoria I – 160 de lei, categoria a II-a -130 de lei; seria „By Midnight” (Ateneul Român) – categoria I – 160 de lei, categoria a II-a – 130 de lei; seria „Concertele de dimineață” (Ateneul Român, Sala Mică a Palatului) – categoria I – 50 de lei, categoria a II-a – 40 de lei.

Pe site-ul Festivalului, publicul va avea la dispoziție și un ghid al utilizatorului cu recomandări – „10 pași ca să îți cumperi bilete la Festivalul Enescu”.

Așa cum s-a întâmplat și în 2013 și în ianuarie 2015, când au fost puse în vânzare abonamentele, organizatorii estimează că biletele pentru majoritatea concertelor de la Ateneu, precum și pentru mai multe spectacole de la Sala Palatului se vor epuiza în timp record. Eventim recomandă cumpărătorilor să aleagă varianta achiziționării online pentru bilete, prin site-ul www.eventim.ro, aceasta fiind metoda cea mai rapidă și flexibilă de achiziționare. În condiții atât de ridicate de trafic, procesul de achiziționare înseamnă fracțiuni de secunde. Astfel, pentru doritorii de bilete care vor să le achiziționeze de la sediul Eventim șansele de reușită se reduc în raport cu utilizatorii care optează pentru varianta achiziționării online.

Aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români vor participa la ediția din 2015 a Festivalului „George Enescu”, cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România și cel mai puternic promotor al creației și valorilor singurului compozitor român intrat în patrimoniul mondial George Enescu.

Ediția din 2015 va avea loc între 30 august și 20 septembrie, la Sala Palatului și Ateneul Român din București, și va găzdui, timp de 22 de zile, 58 de concerte în săli, precum și multe alte evenimente în aer liber, în „Piața Festivalului”, care se va desfășura între 3 și 20 septembrie, și în cadrul „Bucureștiului Creativ”.

Cea de-a XXII-a ediție a festivalului aduce în premieră la București, după 15 ani de discuții, Orchestra Filarmonicii din Berlin, care va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie, sub bagheta lui Sir Simon Rattle. Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost inclusă de revista britanică Gramophone în topul 10 al celor mai bune ansambluri de profil din Europa (2006) și votată a doua cea mai bună orchestră din lume (2008), după Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam – care, de asemenea, va concerta la Festivalul Enescu 2015, pe 19 și pe 20 septembrie. O orchestră americană de prestigiu vine și ea în premieră în Festival – San Francisco Symphony – și va interpreta și o lucrare de George Enescu.

Celebrii violoniști Anne Sophie Mutter, Janine Jansen și David Garrett, dirijorul israelian Zubin Mehta, precum și dirijorul de origine română Ion Marin și pianista Maria João Pires se numără, de asemenea, printre invitații acestei ediții. Vor fi, de asemenea, prezenți în festival câștigători ai concursului „George Enescu”: Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Ștefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa și pianista Elisabeta Leonskaja.

Publicul va putea asculta 20 de lucrări de George Enescu în interpretările moderne ale unora dintre cele mai importante orchestre din lume. În acest fel, festivalul continuă linia de a face cunoscut repertoriul enescian pe plan internațional.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”