Cea de-a 11-a ediție a Romanian Design Week, cel mai important festival multidisciplinar din România, va avea loc între 12 și 21 mai 2023

Cea de-a 11-a ediție a Romanian Design Week, cel mai important festival multidisciplinar din România, va avea loc între 12 și 21 mai 2023
Publicat: 03/10/2022, 18:24

Cea de-a XI-a ediţie a Romanian Design Week va avea loc în perioada 12 – 21 mai 2023, urmând să aibă tema „Connections”, conform site-ului festivalului.

„Ideea de „Connections” pleacă de la premisa că într-o lume în schimbare, în care reţelele devin din ce în ce mai complexe, densitatea demografică creşte, canalele de comunicare se schimbă în permanenţă, iar provocările legate de exprimare se diversifică permanent, preocupările legate de maniera în care ne conectăm unii cu alţii, dar mai ales temele legate de comunităţi şi spaţii de dialog devin din ce în ce mai complexe şi importante, iar designul devine un instrument din ce în ce mai valoros pentru a le aborda şi/sau soluţiona”, spun organizatorii evenimentului.

Reluarea formatului vine cu un set de schimbări de structură ce au ca obiectiv creşterea relevanţei expoziţiei pentru reprezentanţii industriilor creative locale.

Festivalul va propune cel mai amplu program de evenimente satelit de până acum, dezvoltate de această dată în jurul unor cartiere şi zone istorice din Bucureşti, precum şi o serie de evenimente conexe în spaţii publice, dar şi în alte oraşe din ţară.

Tema ediţiei se va reflecta, potrivit organizatorilor, în arhitectura festivalului şi în preocupările şi conceptele noilor formate dezvoltate care se vor concentra pe conexiunile dintre diverse industrii creative locale, sinergiile dintre operatorii culturali, comunităţile creative şi rolul lor în oraşele din care provin, conectarea publicului larg cu proiecte locale de arhitectură şi design.

Foto: Romanian Design Week

CITEȘTE ȘI: „Emoții”, prima expoziție de fotografie despre emoțiile vieții sălbatice, între 1 și 9 octombrie, la MȚR

Festivalul Untold are loc anul viitor în perioada 3 – 6 august

Astra Film Festival 2022: Lungmetraje imersive și proiecții Full Dom, la Sibiu

FOTO – Picturile artistului Ștefan Câlția, expuse la Londra. A fost invitat să prezinte perspectiva sa asupra satului transilvănean de însuși Regele Charles al III-lea

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase