Clint Eastwood și Wes Anderson, printre nominalizații la premiile Sindicatului regizorilor americani

Clint Eastwood și Wes Anderson, printre nominalizații la premiile Sindicatului regizorilor americani
Publicat: 14/01/2015, 18:11

Richard Linklater, Clint Eastwood, Wes Anderson, Morten Tyldum și Alejandro G. Inarritu au fost nominalizați, marți, la premiile Sindicatului regizorilor americani (Directors Guild Award, DGA), care a prezis cu acuratețe câștigătorul premiului Oscar pentru regie de 10 ori în ultimii 11 ani.

Potrivit Reuters, Richard Linkalter a fost nominalizat pentru filmul „12 ani de copilărie/ Boyhood”, iar Clint Eatswood, care a câștigat de două ori în trecut acest premiu, a fost nominalizat pentru realizarea filmului despre războiul din Irak „American Sniper”.

Pelicula „Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranței/ Birdman” i-a adus lui Alejandro Gonzales Innaritu a doua nominalizare DGA pentru un film artistic. Morten Tyldum a fost nominalizat pentru filmul „The Imitation Game. Jocul codurilor/ The Imitation Game”, iar Wes Anderson pentru „The Grand Budapest Hotel”.

Richard Linkater a câștigat, duminică, primul premiu Globul de Aur la categoria cel mai bun regizor, pentru pelicula „12 ani de copilărie”, care urmărește maturizarea unui copil timp de 12 ani și care a fost filmat în tot atât timp, cu aceiași actori. Producția a obținut Globul de Aur la categoria cel mai bun film – dramă și este considerată favorită la premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Alejandro Gonzales Innaritu, în vârstă de 51 de ani, era considerat un concurent serios la categoria cel mai bun regizor, pentru prima sa comedie, „Birdman”, o satiră suprarealistă la adresa industriei de divertisment care pare să fi fost filmată într-un singur cadru, în decorul unui teatru de pe Broadway.

Innaritu a fost învins însă de pelicula lui Wes Anderson, „The Grand Budapest Hotel”, care a obținut premiul Globul de aur pentru cel mai bun film – comedie/ musical, iar șansele acestei producții la premiul Oscar par să fi crescut considerabil.

Morten Tyldum este considerat o supriză pe lista nominalizărilor DGA, comentează Reuters. Tyldum a intrat în cursă cu pelicula „The Imitation Game. Jocul codurilor”, un film biografic care îl are ca protagonist pe Alan Turin, britanicul care a reușit să descifreze codul Enigma, folosit de naziști pentru comunicații codificate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Regizorul norvegian este cunoscut pentru thrillerul din 2011 „Vânătorii de capete/ Hodejegerne”.

O absență notabilă de pe lista de nominalizări a DGA este regizoarea Ava DuVernay, realizatoarea dramei despre drepturile civile „Selma”, care este prima femeie afro-americană ce a fost nominalizată la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun regizor.

Premiile Oscar vor fi decernate de Academia de film americană pe 22 februarie, nominalizările urmând a fi anunțate joi, 15 ianuarie. Premiile Sindicatului regizorilor americani vor fi acordate pe 7 februarie, cu zece zile înainte de încheierea votului pentru Oscar.

Din 1948 și până în prezent, s-a întâmplat de doar șapte ori ca laureatul premiului Sindicatului regizorilor americani să nu câștige premiul Oscar pentru cel mai bun regizor. Ben Affleck, care a regizat filmul „Argo”, a câștigat distincția acordată de Sindicat în 2013, dar nu a fost nominalizat la premiul Oscar pentru regie. În acel an, premiul Oscar pentru cel mai bun regizor a fost câștigat de Ang Lee pentru pelicula „Viața lui Pi/ Life of Pi”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului