Festivalul Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret începe marți, în format online. Cum pot fi vizionate producțiile

Publicat: 13/11/2021, 15:12

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional al Filmului pentru Copii și Tineret WonderFest se va desfășura între 16-19 noiembrie 2021. Formatul festivalului, care a reunit în sălile de cinema la edițiile anterioare mii de iubitori ai genului, a fost adaptat anul acesta la mediul online, au anunțat organizatorii.

Toți cei care vor accesa site-ul festivalului și paginile de socializare asociate vor putea viziona peste 70 de filme, dintre care cel puțin cinci de lung metraj, selectate pe principiul asigurării diversității geografice pe țări și continente. Un juriu online format din 176 de elevi va premia cele mai reușite dintre producțiile recente pentru copii selecționate pentru festival.

Proiecțiile vor fi însoțite de workshopuri artistice și educative nonformale pentru copii și adolescenți transmise pe paginile de Facebook asociate festivalului  și a organizatorilor.

Secțiune pentru filme realizate cu telefonul mobil

O secțiune originală a festivalului este cea de „Snapshots”, care include filme cu o durată de cel mult 60 de secunde, realizate de elevi, cu telefonul mobil. Acestea presupun surprinderea unor crâmpeie, în viziunea proprie, din relitatea de zi cu zi, sub tematica „Viitorul după pandemie”. Micii scenariști și regizori mai pot transmite încă propriile producții la adresa de email [email protected]

Potrivit organizatorilor, WonderFest reunește, în jurul evenimentului central al festivalului internațional de film pentru copii și tineret, o serie de manifestări educative și artistice. Pornind de la impactul cultural-educativ al artei cinematografice, WonderFest are ca obiectiv general atragerea copiilor și adolescenților către produsul cultural de calitate, făcându-l mai accesibil și atractiv printr-o abordare interactivă și pluridisciplinară.

Organizat de Asociația Pro Familia, în parteneriat cu Uniunea Ziaristillor Profesioniști din România și Ministerul Educației, cu susținerea financiară a Ministerului Culturii, WonderFest este susținut de Editura Litera, Apa Aura, Domeniile Urlati, Comics Didactic, Fundația Maya & Friends și Tricourile Printees, precum și de UAC Universal Alloy Corporation.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase