GRAMMY 2023: Beyoncé câștigă 4 trofee și devine artista cea mai premiată din istoria competiției, cu 32 de victorii

GRAMMY 2023: Beyoncé câștigă 4 trofee și devine artista cea mai premiată din istoria competiției, cu 32 de victorii
Publicat: 06/02/2023, 07:49

Beyoncé este acum cea mai premiată artistă din istoria premiilor Grammy. Cu 32 de victorii, vedeta l-a depășit pe regretatul dirijor Georg Solti, care deținea acest record, cu 31 de trofee. 

Beyoncé a devenit  cea mai premiată artistă din istorie după ce a obținut la premiile Grammy 2023 și trofeul pentru cel mai bun album de dans/electronic.

Cele trei premii acordate lui Beyoncé înainte de gală au fost pentru „best song written for visual media” cu „Be Alive” (din filmul „King Richard” din 2021), „best dance/electronic recording„ pentru „Break My Soul” şi „best traditional R&B performance” cu ”Plastic Off the Sofa„ (ultimele două piese fiind pe albumul ei „Renaissance”).

În timp ce James Corden i-a înmânat premiul legendarei cântărețe, el a spus: „Suntem martori la scrierea istoriei în această seară”.

Beyoncé a avut cele mai multe nominalizări la gala din 2023 cu nouă, egalând astfel performanța soțului ei, Jay-Z. Fiecare a strâns, în total, 88 de nominalizări.

Beyoncé a fost nominalizată anul acesta pentru prima dată la categoriile de dans/ electronic, alături de selecţiile la categoriile R&B. Albumul „Renaissance” a concurat la categoria „cel mai bun album dance/electronic”, în loc să concureze pentru „cel mai bun album R&B”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: GRAMMY 2023: Cine cântă, cine participă și marii absenți de la unul dinte cele mai importante evenimente muzicale ale anului

Grammy 2023: Beyoncé adună cele mai multe nominalizări, cu nouă categorii

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase