Noaptea Târziu, primul proiect despre responsabilizare, dedicat tinerilor

Redactor:
Adrian Nicolae
Noaptea Târziu, primul proiect despre responsabilizare, dedicat tinerilor

Băieții de la Noaptea Târziu (Cuza, Emi și Cucu) și-au propus să tragă un semnal de alarmă cu noul lor proiect, ”Voci fără prejudecăți”. Într-o societate tot mai polarizată, în care se discută în principal despre ecologie și sănătate, ei consideră că tinerii au datoria să pună pe tapet și teme extrem de importante care momentan au căzut în plan secund din punct de vedere mediatic.

Miercuri seară a avut loc evenimentul de lansare al proiectului ”Voci fără prejudecăți”, în care cei de la Noaptea Târziu au abordat o discuție liberă legată de discriminarea în rândul tinerilor. Evenimentul live a putut fi urmărit atât pe pagina de Facebook a CTMB, cât și a formației. Protagoniștii au interacționat cu tinerii pe acest subiect, răspunzând la întrebări despre discriminare, ură rasială și discurs al urii.

Băieții de la Noaptea Târziu au reiterat importanța unei mentalități sănătoase a societății , din care să lipsească orice fel de discriminare, iar incluziunea socială a categoriilor predispuse discriminării să fie una completă. De asemenea s-a discutat despre diversele forme pe care le poate lua discriminarea si despre pericolul discursului urii in contextul situației sociale actuale.

În cadrul evenimentului de lansare al proiectului ”Voci fără prejudecăți”, inițiat de Centrul pentru Tineret al Municipiului București și Primăria Capitalei au fost proiectate și trei filmulețe pline de stereotipuri, cu intenția de a fi demitizate.

În contextul actualei pandemii, atenția publică s-a îndreptat tot mai rar asupra unui flagel mult mai vechi al societății noastre. Discriminarea pe bază de sex, etnie, orientare sexuală si nu numai reprezintă pericole pe care poate le neglijăm în această perioadă. Fie că vorbim de discurs instigator la ură, de discriminarea de gen, ori de discriminarea rasială, acestea pot avea repercusiuni majore asupra victimelor, care se pot manifesta printr-o largă paletă de acțiuni, de la neincluziunea socială până la ostracizarea acestora.

”Generația noastră trebuie sa tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește aceste mentalități nesănatoase și să condamne cu fermitate orice abatere a societății de la principiul egalității de sanse și a incluziunii sociale. De aceea, ne-am implicat fără ezitare în proiectul ”Voci fără prejudecăți”., declară membrii trupei Noaptea Târziu.

”Proiectul ” Voci fără prejudecăți” a fost o provocare în primul rând prin complexitatea sa, iar în al doilea rând prin faptul că, în încercarea mea de a atrage atenția asupra discriminării, am încercat într-un mod ușor de înțeles pentru tineri și neagresiv să fac acest lucruri, prin cele trei spoturi pe care le-am realizat asupra problemelor pe care le întâmpină tinerii în viața de zi cu zi. Trebuie să recunosc că un aport major în reușita proiectului l-a avut faptul că am lucrat cu băieții de la Noaptea Târziu., spune Bogdan Alexe, regizorul celor trei clipuri.

Ofertă FABULOASĂ primită de Becali pentru Florinel Coman. Starul de la FCSB bifează transferul carierei:...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Garcea aruncă BOMBA despre vaccinul COVID-19: Va fi un...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Michael Horodniceanu, inginerul român care a revoluționat transportul public la New York. Va lucra gratis...
Tragedie în showbiz-ul românesc! Cunoscutul cântăreț, în stare critică la Terapie Intensivă, după ce a...
Ce păcat! Vedeta a ajuns pe străzi! Târăște un cărucior cu haine și mănâncă din...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
O îndrăgită artistă româncă, bolnavă de Covid, face un apel disperat. De ce are nevoie...
EXCLUSIV O nouă lovitură dezastruoasă pentru clanul Duduianu! Procurorii au luat decizia: ce pățesc frații...
Mare atenție la cumpărături! Unde a fost descoperit CORONAVIRUS ”VIU”. Așa vă puteți infecta imediat!
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide