EXCLUSIV | Afacerea ”MaxBet”, negocieri dure. Cine mediază ”jocurile” și conexiunile suspecte cu Moscova: ”Consiliul de Administrație este scindat”

EXCLUSIV | Afacerea ”MaxBet”, negocieri dure. Cine mediază ”jocurile” și conexiunile suspecte cu Moscova: ”Consiliul de Administrație este scindat”
Publicat: 19/05/2023, 12:13
Actualizat: 24/05/2023, 14:00

Se anunță o perioadă tensionată pe piața gambling-ului din România, iar jucătorii așezați în jurul mesei încearcă să păstreze ași în mânecă și să descifreze următoarele mutări pe fețele impenetrabile ale adversarilor. După ce gigantul britanic Novalpina Capital a intrat pe piața din România, în urma tranzacției prin care a achiziționat MaxBet – în anul 2021 -, o informație de ultimă oră dezvăluie planul fondului de investiții britanic de a spune ”pas” și de a se retrage din afacere.

Novalpina Capital – înființată de Stephen Peel, Stefan Kowski și Bastian Lueken, în 2017  – este un fond de investiții cunoscut și pentru activele pe care le deține la NSO Group, companie în jurul căreia s-au împletit, de-a lungul timpului, foarte multe semne de întrebare rămase fără răspuns.

NSO Group este etichetată drept una dintre cele mai misterioase companii de tehnologie și securitate cibernetică din lume, motivul fiind acela că vinde către guvernele unor țări interesate – chiar și cu zeci de milioane de dolari – soluții care le permit respectivelor state să spioneze persoane pe care le consideră incomode.

O investigație media la nivel internațional a dezvăluit că software-ul dezvoltat de compania israeliană NSO Group – ”Pegasus”, de tip ”malware” – a fost utilizat, pe scară largă, de guverne din mai multe țări pentru a supraveghea activitățile unor jurnaliști, politicieni, avocați și alți cetățeni.

Pegasus – principalul program de tip spyware dezvoltat de compania NSO Group – este un malware care infectează dispozitivele iPhone și Android, interceptând conversațiile telefonice și putând a extrage mesajele, fotografiile sau corespondența e-mail. Și mai grav este că Pegasus poate transforma telefonul-țintă într-un dispozitiv de ascultare.

Cine mediază ”negocierile” dintre Novalpina și fostul acționariat MaxBet

Surse MaxBet au precizat, în exclusivitate pentru Gândul, că business-ul continuă să fie unul extrem de profitabil.

Dar, după scurta perioadă în care au deținut pachetul majoritar al companiei MaxBet, Novalpina Capital intenționează să iasă din această afacere, însă nu oricum, ci pe plus.

Numai că un asemenea business de succes nu poate veni, la pachet, fără complicațiile aferente.

MaxBet a fost preluat de Novalpina Capital de la un om de afaceri georgian, iar aceleași surse au mai dezvăluit că printre clauzele inițiale ale tranzacției s-a aflat și una cu bătaie pe termen lung. Astfel, Novalpina Capital ar trebui să-i mai plătească omului de afaceri georgian nu mai puțin de 55 de milioane USD, iar relația actuală între managementul din România și reprezentanții fondului britanic de investiții este una tensionată la cote maxime.

Delegatul foștilor acționari pentru medierea relației cu CEO-ul grupului Novalpina Capital ar fi un ”nume greu”.

”Este nimeni altul decât Maxim Pasik, executiv reputat care a condus companii mari din Israel”, au dezvăluit sursele Gândul.

”Negociatorul” Maxim Pasik

Potrivit acelorași surse, în prezent se duc negocieri dure pentru preluarea MaxBet.

”Se joacă tare, iar aceste negocieri au scindat, efectiv, consiliul de administrație în mai multe tabere. Miza? Identificarea rapidă a unei metode prin care grupul financiar Novalpina Capital ar putea fi absolvit de ultima tranșă care trebuie achitată foștilor acționari”, dezvăluie sursele Gândul, în exclusivitate.

Un om de afaceri georgian, doar ”interfața” pentru ”ruleta rusească”?

Acest scenariu în care tensiunea se află la cel mai înalt nivel, iar zecile de milioane de dolari se transformă într-un ”pot” râvnit la masa de joc, nu poate fi analizat fără două personaje-cheie ale business-ului, foști acționari Max Bet.

Primul este un om de afaceri georgian. A studiat Dreptul la Londra și a devenit avocat. Ulterior, a intrat în contact direct cu lumea cazinourilor din Las Vegas, Monte Carlo și, nu în ultimul rând, din  Federația Rusă.

Din acest punct a ajuns în România și a înființat MaxBet în anul 2002, afacerea fiind efectiv demarată în luna martie a anului 2003, în București.

”Se pare că omul de afaceri georgian nu era proprietarul de drept al companiei, lanțul MaxBet fiind deținut de câteva offhore-uri din Cipru, în spatele cărora s-au aflat cel mai probabil investitori din Rusia, cărora georgiano-israelianul școlit la Londra le-a dezvoltat afacerea cu jocuri de noroc din România”, au mai declarat sursele Gândul.

Potrivit acestor informații, omul de afaceri ar fi fost doar o interfață în afacerea ”MaxBet”, cel mai important dintre coordonatorii ”din afară” fiind controversatul Mikhael Mirilashvili, apropiat al lui Vladimir Putin, ”Țarul de la Kremlin”

În afacerea ”MaxBet”, georgianul ar fi fost doar o interfață, unul din oamenii relevanți care acționau din umbră fiind nimeni altul decât un apropiat a lui Vladimir Putin, Mikhael Mirilashvili, om de afaceri și… filantrop.

Mirilashvili gestionează afaceri în domeniul imobiliar, construcții de mall-uri, lanțuri de cazinouri, industria petrolieră, dar și în sectoarele de energie regenerabilă.

Mogulul ruso-israelian Mikhael Mirilashvili

”Mogulul ruso-israelian Mikhael Mirilashvili este asociat în mod direct cu propaganda pro-Kremlin, fiind implicat direct în cele mai relevante canale media din Federația Rusă, inclusiv în platforma VKontakte, «Facebook-ul rusesc», au mai declarat sursele Gândul.

Drept la replică

”Am luat act cu surprindere si profunda nedumerire de articolul publicat sub denumirea de mai sus de catre domnul Adrian Nicolae, fara consultarea sau solicitarea unui punct de vedere oficial din partea grupului MaxBet Romania si fara o minima diligenta de verificare a informatiilor vehiculate.

Articolul, plin de informatii false si tendentioase si de atacuri la persoane fizice pe care nu ni le asumam, nu face cinste unui ziar de nivelul „Gandul”, care a reprezentat si reprezinta in continuare un etalon in presa romaneasca si de la care nu ne-am fi asteptat la o asemenea abordare.

Fata de aceasta situatie, va rugam sa luati act de faptul ca, la ora actuala MaxBet Romania face parte din grupul Treo Noal, grup controlat de Treo Asset Management LLC, Delaware SUA al carui beneficiar final este domnul Finbarr Timothy O’Connor, cetatean american, inregistrat ca atare la Registrul Comertului din Romania.

Grupul MaxBet Romania nu mai are nicio o legatura cu Novalpina Capital incepand cu luna august 2021 cand a fost preluat de catre BRG Asset Management LLC, Delaware SUA, parte a Berkeley Research Group, LLC (Delaware, USA).

O minima verificare la Registrul Comertului din Romania ar fi clarificat situatia, astfel incat nu s-ar fi ajuns la publicarea unor informatii departe de adevar.

Grupul MaxBet are o experienta de peste 20 de ani intr-un domeniu de activitate strict reglementat, bucurandu-se de o reputatie solida privind activitatea desfasurata cu seriozitate, asumare si respectare a legislatiei in vigoare, prin contributia unei echipe de management cu o experienta solida in domeniul jocurilor de noroc.

La nivelul managementului si al Consiliului de Administratie al MaxBet Romania exista o deplina coeziune si intelegere, acestia conlucrand zilnic pentru a asigura in mod continuu furnizarea unor servicii de top pentru clientii companiei, intr-un climat organizational echilibrat conform strategiilor de business stabilite.

Asteptam ca o echipa de profesionisti ca a dumneavoastra sa inteleaga efectul pe care un asemenea articol il poate avea asupra reputatiei si imaginii unei companii recunoscuta de autoritatile din Romania ca etalon in mediul economic romanesc.

Ca urmare, in temeiul dreptului la replica recunoscut de lege, va rugam sa publicati pozitia oficiala asumata a Grupului Max Bet Romania si sa publicati o dezmintire cu privire la continutul articolului mai sus mentionat in virtutea respectarii principiului adevarului si al corectei informari a opiniei publice.

Cu deosebita consideratie,

Grupul Max Bet Romania
Max Bet SRL
Max Bet Jocuri Electronice SRL”


Citește și:

BREAKING NEWS | Nicolae Ciucă, vicepremier și ministru de Interne, Sorin Grindeanu la Transporturi. Ultimele noutăți din negocierile secrete

EXCLUSIV | Acuzații grave la adresa lui George Chiriță, director general AFIR: ”Dezmăț pe banii statului, a organizat o haiducie de 5 stele”

Daniela Popa (PSD), acuzații la adresa lui Clotilde Armand: ”Ideea de a transforma Piața Amzei într-un hub cultural este doar o fumigenă!”

EXCLUSIV | Informația care a declanșat ancheta „Polițiștii șpăgari din Dorobanți”: „Unul dintre ei urmărea Mercedesul unei celebre asistente TV”

EXCLUSIV | Viceprimarul Brașovului, despre cenzura impusă de USR: ”Oare ce le mai ascunde primarul Allen Coliban brașovenilor?”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
BREAKING NEWS | Elicopterul cu președintele Iranului în el s-ar fi prăbușit!
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge și în România. Meteorologii avertizează că vin...
Imagini controversate din Iași, devenite virale. Gestul rușinos făcut de această blondă, în autobuz
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator între o...
"Aș vrea să te strâng în brațe". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant...
Ea este Florentina Paula Alexandra, tânăra ucisă cu bestialitate de propriul iubit, într-un apartament din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
O nouă obligație UE în România. Românii nu vor mai găsi în magazine din iulie
Mașini Fiat, confiscate de autorități din cauza unui abțibild
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Nikola Tesla a iubit o porumbiță. „Dintre toate lucrurile, cel mai mult îmi plăceau cărțile”
×