EXCLUSIV | Informația care a declanșat ancheta „Polițiștii șpăgari din Dorobanți”: „Unul dintre ei urmărea Mercedesul unei celebre asistente TV”

EXCLUSIV | Informația care a declanșat ancheta „Polițiștii șpăgari din Dorobanți”: „Unul dintre ei urmărea Mercedesul unei celebre asistente TV”
”Polițiștii șpăgari din Dorobanți” / Colaj foto
Publicat: 15/05/2023, 07:00
Actualizat: 15/05/2023, 09:22

După ce magistrații Tribunalului București au respins cererea de arestare preventivă formulată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), cei doi polițiști de la Rutieră care acționau în zona Dorobanți, oprind limuzine de lux și primind mită, au fost plasați în arest la domiciliu.

Polițiștii Andrei Pantea și Valentin Olteanu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, puseseră la punct o schemă – informații detaliate AICI – care, până la un moment dat, a funcționat ”ca unsă”. Gândul a intrat în posesia unor informații surprinzătoare din această anchetă în urma căreia s-a stabilit că ”șpăgarii” au oprit și au ”taxat” nu mai puțin de 38 de șoferi ai unor mașini de lux.

Mașinile – Porsche Cayenne și Macan, Mercedes AMG și GLC, Land Rover Sport și Evoque, BMW 740 dDrive și alte asemenea ”bijuterii pe patru roți” –  au fost oprite de cei doi agenți de la Rutieră, iar șoferii care încălcaseră regulile de circulație au fost ”iertați” în schimbul unor sume consistente de bani (alte informații AICI).

Surse judiciare au declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că întreaga anchetă de proporții ar fi pornit de la o discuție pe care cei doi polițiști au avut-o cu alți colegi, Cum expresia ”lauda de sine nu miroase-a bine” și-a găsit corespondent în realitate, anchetatorii au intrat pe fir și au demontat ”afacerea”.

”Pe bulevardul Aerogării, mașina de lux a fost oprită, șoferul circulase pe linia de tramvai”

Sursele Gândul au dezvăluit că unul dintre cei doi polițiști reținuți în plină stradă, în data de 27 aprilie, știa ce mașină conduce Loredana Chivu, fosta asistentă TV. Astfel, acesta ar fi urmărit Mercedesul de lux al vedetei și, la un moment dat, pe Bulevardul Aerogării, mașina a fost oprită la semnalul polițiștilor.

Numai că – surpriză! – la volanul Mercedesului S Class nu se afla Loredana Chivu, ci fratele acesteia, Răzvan Chivu.

”Unul dintre cei doi polițiști șpăgari aflase ce mașină conducea Loredana Chivu și, conform schemei pusă la cale și în alte cazuri, Mercedesul vedetei a fost urmărit pentru a căuta o eventuală greșeală făcută în trafic de șofer.

Pe bulevardul Aerogării, mașina de lux a fost oprită, dar polițiștii au avut o surpriză, pentru că la volan se afla fratele Loredanei Chivu. Răzvan Chivu circulase cu Mercedesul pe linia de tramvai, iar polițiștii i-au făcut semn să oprească. În urma verificărilor, s-a constatat și că mașina avea ITP-ul expirat”, au dezvăluit surse judiciare, în exclusivitate pentru Gândul.

”Negocieri” între polițiștii șpăgari și fratele Loredanei Chivu

Cum fratele Loredanei Chivu căzuse în ”plasa” întinsă de cei doi polițiști, scenariul s-a desfășurat pe coordonatele stabilite deja. Polițiștii au declanșat ”negocierile” cu șoferul, iar suma pe care i-ar fi cerut-o lui Răzvan Chivu a fost de 3.000 de lei.

”Au început discuțiile între cei doi polițiști de la Rutieră și Răzvan Chivu, fratele Loredanei Chivu. Polițiștii i-au cerut acestuia 3.000 de pentru a fi iertat de pedeapsă pentru că circulase pe linia de tramvai și avea ITP-ul expirat.

Răzvan Chivu a cerut să fie păsuit aproximativ o oră, iar polițiștii au fost de acord, dar actele au rămas la ei. Când a revenit, fratele Loredanei Chivu le-a explicat polițiștilor că nu a reușit să facă rost de suma cerută și, surprinzător, aceștia i-au returnat actele și i-au permis să plece”, dezvăluie sursele Gândul. 

Ulterior, cei doi polițiști s-ar fi lăudat în fața colegilor cu acest gest de bunăvoință față de Răzvan Chivu, iar după aceea – la scurt timp – organele de anchetă au intrat pe fir și au început cercetările care au dus, într-un final, la reținerea polițiștilor șpăgari.

”Cei doi s-au fudulit după acest episod și s-ar fi lăudat în grupul colegilor de muncă cu privire la bunăvoința de care au dat dovadă în raport cu fratele Loredanei Chivu. Cert este că, urmare acestei discuții, organele de cercetare penală au întrat pe fir și au început documentarea activității celor doi agenți”, au mai declarat surse judiciare, în exclusivitate pentru Gândul.

Cei doi polițiști au recunoscut totul în fața instanței

Magistratul de la Tribunalul București care a analizat, în 28 aprilie, propunerea DNA de arestare preventivă a celor doi polițiști de la Brigada Rutieră a Capitalei este Mihaela Lavinia Cîrciumaru, în final luând decizia ca aceștia să fie plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

”Lejeritatea măsurii preventive poate fi înțeleasă din partea judecătorului și prin prisma faptului că cei doi au recunoscut totul atât în fața anchetatorilor, cât și a instanței, astfel că ancheta nu ar putea fi îngreunată”, spun, în exclusivitate pentru Gândul, avocați consultați pe această temă.

Cu toate acestea, explică avocații, ”nu ar fi trebuit trecută cu vederea încadrarea faptei pentru care cei doi au fost deferiți judecătorului de drepturi și libertăți, respectiv luare de mită în formă continuată și mai ales numărul mare de momente în care acești au luat mită, planul prestabilit și perseverența acestora în a comite această faptă”.

Și Curtea de Apel București a decis, în 11 mai, că cei doi polițiști de la Rutieră acuzați de luare de mită pot fi cercetați în arest la domiciliu, judecătorii respingând astfel contestația procurorilor DNA la decizia luată de Tribunal, la finalul lunii aprilie.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Polițiștii șpăgari din Dorobanți erau urmăriți, în timp real, de ofițerii DGA. Aveau montate, în mașină, camere care transmiteau în direct

VIDEO | Mohammad Murad, pe litoral, după ce a fost citat ca martor în dosarul lui Dan Diaconescu: ”Sunt băiat bun, i-am împrumutat o mașină”

Judecătoria Beiuș blochează ANAF în procesul cu frații Micula. Executările silite viitoare pentru recuperarea celor 395 milioane € sunt suspendate

EXCLUSIV | ”Discretul” primar din Corbeanca, reținut de DNA, aroganță maximă: ”Umblă cu mașina cu girofar prin comună!”

EXCLUSIV | Daniel Ciungu (PNL) cere USR să îi retragă sprijinul politic lui Clotilde Armand: ”A fost prinsă cu mâța-n sac!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ștafeta torței olimpice de la Paris 2024 va include 30 de situri din patrimoniul UNESCO