Daniela Popa (PSD), acuzații la adresa lui Clotilde Armand: ”Ideea de a transforma Piața Amzei într-un hub cultural este doar o fumigenă!”

Daniela Popa (PSD), acuzații la adresa lui Clotilde Armand: ”Ideea de a transforma Piața Amzei într-un hub cultural este doar o fumigenă!”

Daniela Popa, consilier local al Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Sectorului 1 al Capitalei, critică transformarea Pieței Amzei într-un hub cultural, dar atrage, totodată, atenția că primarul Clotilde Armand a încălcat prevederile legale, din cauză că Planul Urbanistic Zonal (PUZ) actual prevede ca această piață să aibă doar destinația agroalimentară.

”Piața Amzei trebuie să fie piața tuturor!”, consideră Daniela Popa, amintind că – încă din anul 2017 – a fost creat un grup de lucru referitor la refuncționalizarea imobilului din Piața Amzei nr. 13A.

În urma discuțiilor s-a ajuns la concluzia că – în ceea ce privește Piața Amzei – ar fi ”concesionarea pieței printr-un proiect sustenabil de reinventarea a acesteia atât ca piață agroalimentară, cât și ca obiectiv turistic”.

În anul 2017 am creat un grup de lucru pentru scrierea proiectului privind refuncționalizarea imobilului din Piața Amzei nr. 13A. După numeroase consultări, s-a ajuns la concluzia că singura variantă fezabilă rămâne concesionarea pieței printr-un proiect sustenabil de reinventarea a acesteia atât ca piață agroalimentară, cât și ca obiectiv turistic.

Planul de rebrand-uire al Pieței Amzei avea ca fundament identitatea duală a spațiului care reiese atât din istoricul său, cât și din preferințele comunității Sectorului 1:

  • Piața Amzei ca piață agroalimentară (indoor și outdoor)
  • Piața Amzei ca obiectiv/reper istoric/turistic

Acest spațiu trebuie adus la standarde actuale fără a-i afecta valoarea istorică și păstrându-i destinația inițială. Noutatea proiectului din 2017 consta în amenajarea actualei piețe, astfel încât să nu se rezume doar la mărfurile care sunt asociate în mod tradițional comerțului în piață, ci să ofere cetățenilor și acces la o rețea de restaurante sub forma unor insule de gătit/spații de degustări”, notează Daniela Popa, consilier PSD la Primăria Sectorului 1.

”Clotilde Armand nu a respectat prevederile legale”

Clotilde Armand a transmis că ”Piața Amzei a renăscut” prin acest proiect – Romanian Design Week -, fiind vorba despre un ”succes”, motiv pentru care s-a decis să propună consilierilor locali, în viitoarea ședință de Consiliu,  continuarea demersurilor, astfel încât Piața Amzei să devină ”cel mai important hub cultural din București”.

Daniela Popa atrage, însă, atenția, că PUZ-ul actual prevede foarete clar destinația acestui spațiu, respectiv ”piață agroalimentară”, ceea ce înseamnă că primarul Clotilde Armand a ”încălcat prevederile legale”, iar ideea transformării Pieței Amzei în hub cultural este doar ”o fumigenă”.

În 2019 au fost demarate procedurile pentru concesionarea Pieței Amzei și implementarea proiectului propus de administrația PSD. În 2020 proiectul de refuncționalizare a Pieței Amzei a fost unul din multele proiecte predate actualei administrații, la preluarea mandatului, pentru a fi continuate.

Apreciem inițiativa și efortul celor de la The Institute de a organiza evenimentul Romanian Design Week pe platoul de la Piața Amzei, însă nu putem face abstracție de faptul că, din nou, Clotilde Armand nu a respectat prevederile legale”, avertizează Daniela Popa.

Ideea de a transforma Piața Amzei într-un hub cultural este doar o fumigenă aruncată de primarul Armand pentru că potrivit PUZ-ului actual, Piața Amzei poate avea doar destinația de piață agroalimentară

Daniel Popa, consilier local PSD la Primăria Sectorului 1

Citește și:

EXCLUSIV | Informația care a declanșat ancheta „Polițiștii șpăgari din Dorobanți”: „Unul dintre ei urmărea Mercedesul unei celebre asistente TV”

EXCLUSIV | Culisele scandalului ”Cathedral Plaza”. Av. Radu Dinulescu: ”Nicușor Dan a emis, ilegal, o dispoziție de demolare a unei clădiri private”

EXCLUSIV | Mohammad Murad, audiat în dosarul ”Dan Diaconescu”: ”Nu le cunoșteam pe cele două gemene!”

EXCLUSIV | Viceprimarul Brașovului, despre cenzura impusă de USR: ”Oare ce le mai ascunde primarul Allen Coliban brașovenilor?”

Judecătoria Beiuș blochează ANAF în procesul cu frații Micula. Executările silite viitoare pentru recuperarea celor 395 milioane € sunt suspendate

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers