Istoricul Alexandru Cristian, după încoronarea Regelui Charles al III-lea: ”Un semn de putere și măreție”

Istoricul Alexandru Cristian, după încoronarea Regelui Charles al III-lea: ”Un semn de putere și măreție”
Istoricul Alexandru Cristian: ”Un semn de putere și măreție” | Foto - Profimedia Images
Publicat: 14/05/2023, 10:00
Actualizat: 14/05/2023, 10:51

De peste nouă secole, pe covorul de pietre al Abației Westminster se încoronează un rege al poporului englez și un ales al lui Dumnezeu. Încoronarea respectă sacedorțiul regilor unși de Dumnezeu, precizează istoricul Alexandru Cristian pentru Gândul, iar Regele Angliei este încoronat de aproape un mileniu și miruit cu uleiul sacru. Din anul 1707 regele Angliei este uns și rege al Scoției, ulterior rege la Marii Britanii.

Noul rege Carol (Charles) al III-lea este o personalitate foarte apropiată de țara noastră, mai spune istoricul Alexandru Cristian. Prin Fundația Majestății Sale, regele a devenit un adevărat ambasador al României.

Regele Carol al III-lea s-a dovedit un prieten devotat al țării noastre. Odată cu devenirea sa ca monarh țara noastră va fi avută în viziunea Majestății Sale de politică externă. Noul Rege poate ajuta la creșterea profilului internațional al țării noastre. Sunt sigur că relațiile româno-britanice se vor aprofunda. Regele Charles al III-lea este cunoscut pentru activitatea sa la nivel internațional. A condus multe fundații care au promovat  prezervarea biosferei planetei dar și a patrimoniului internațional  cultural.

Încoronarea noului rege al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord demonstrează stabilitatea monarhiei Britanice. După îndelungata domniei a Reginei Elisabeta a II-a de șapte decenii (1952-2022), noul Rege poate fi privit ca un demn urmaș al mamei sale. O  profeție spusă și adeverită  de primul  rege al Arabiei Saudite, Ibn Saud, ne spunea că în anul 2000 va mai exista în mod sigur un monarh, regina Angliei. Monarhia britanică a demonstrat că este o monarhie temeinică, de nezdruncinat și bazată pe o istorie glorioasă”, explică istoricul Alexandru Cristian.

Imperiul Britanic  a fost cel mai mare imperiu din istorie ca întindere geografică dar și ca influență culturală. Datorită celor 35  de milioane de kilometri pătrați se spunea că în Imperiul Britanic soarele nu apune niciodată.

”Încoronarea Regelui Carol al III-lea este un prim pas în realizarea Imperiului Mării”

Regatul Unit își crește, astfel, importanța la nivel mondial, consideră istoricul Alexandru Cristian, iar încoronarea Regelui Carol al III-lea este un prim pas în realizarea ”Imperiului Mării”, un grup de state format din Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Canada, Australia, Noua Zeelandă.

Este un nucleu de state fondatoare la care se vor alătura alte state. Îmi exprim convingerea că țara noastră va face parte din Imperiul Mării, datorită prezenței Regelui Carol al III-lea pe tronul Regatului Unit, dar și a excepționalei relații cu Statele Unite ale Americii. Trebuie să subliniem și relația specială între Regatul Unit  și Statele Unite ale Americii, o relație care a fost demonstrată în timpul războiului contra Germaniei hitleriste.

Sir Winston Churchill este singurul englez care a devenit cetățean de onoare al Statelor  Unite ale Americii și a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură, în anul 1953,  pentru monumentala sa  carte Istoria Americii.

Regatul Unit demonstrează că este un  stat puternic  care își menține statutul la nivel internațional. Festivismul încoronării denotă putere, siguranță și tradiție. Monarhia engleză a depășit cel mai puternic test, testul Istoriei și a demonstrat că simbolul și tradiția pot fi mai puternice decât barierele apărute în drumul Istoriei.

”Monarhia britanică s-a reinventat de fiecare dată și a demonstrat ce înseamnă mentalitatea imperială în istorie. Definirea absolută a imperialismului este cea a britanicilor, un imperiu în care soarele nu apune niciodată. Regele Carol al-III-lea va coagula în jurul său statele care vor forma viitorul Imperiul al Mării din care va face parte și România”

Istoricul Alexandru Cristian

Citește și:

Disidentul rus Alexei Navalnîi, trimis pentru a 15-a oară la ”IZOLARE”: ”Mă întorc în singurătate”

EXCLUSIV | Viceprimarul Brașovului, despre cenzura impusă de USR: ”Oare ce le mai ascunde primarul Allen Coliban brașovenilor?”

VIDEO | Mohammad Murad, pe litoral, după ce a fost citat ca martor în dosarul lui Dan Diaconescu: ”Sunt băiat bun, i-am împrumutat o mașină”

Judecătoria Beiuș blochează ANAF în procesul cu frații Micula. Executările silite viitoare pentru recuperarea celor 395 milioane € sunt suspendate

EXCLUSIV | Daniel Ciungu (PNL) cere USR să îi retragă sprijinul politic lui Clotilde Armand: ”A fost prinsă cu mâța-n sac!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trei femei s-au infectat cu HIV după ce au apelat la Terapia Vampir! Aceasta este...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Devine interzis în România! Anunțul făcut de Guvern: Am interzis prin ordin
Codul Muncii modificat oficial. Noi obligații pentru angajatori
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro