EXCLUSIV | Daniel Ciungu (PNL) cere USR să îi retragă sprijinul politic lui Clotilde Armand: ”A fost prinsă cu mâța-n sac!”

EXCLUSIV | Daniel Ciungu (PNL) cere USR să îi retragă sprijinul politic lui Clotilde Armand: ”A fost prinsă cu mâța-n sac!”
Publicat: 10/05/2023, 15:39
Actualizat: 10/05/2023, 15:54

Daniel Ciungu – consilier local PNL la Primăria Sectorului 1 – cere conducerii Uniunii Salvați România (USR) să retragă sprijinul politic acordat primarului Clotilde Armand.

Această cerere survine ședinței de marți, 9 mai 2023, a Consiliului Local al Primăriei Sectorului 1, în timpul căreia, spune Daniel Ciungu, a avut loc ”o altă mostră de circ”.

Clotilde Armand este acuzată că a apelat, din nou, la metoda ”fake news” la adresa consilierilor care îi contestă deciziile, ajungându-se până în situația în care situația a căpătat conotațiile vremurilor comuniste de tristă amintire.

În exclusivitate pentru Gândul, Daniel Ciungu declară că aproximativ 40 de președinți de asociații de proprietari au fost chemați, la dorința lui Clotilde Armand, pentru a participa la această ședință de Consiliu Local, dar scenariul a fost acela în care edilul Sectorului 1 le-a prezentat acestora, separat, propria ”poveste.

Clotilde Armand a adus, ieri, vreo 35-40 de președinți de asociații de proprietari, i-a sunat, i-a chemat, prin Direcția de Investiții, prin consilieri USR, nu știm foarte exact prin cine, în teorie pentru a li se explica tot ce se întâmplă cu termoficarea de la soare și cu reabilitarea lifturilor. I-a cărat prin primărie, de colo-colo, până a avut ea timp să îi primească, și i-a dus la etajul 4, în mansardă, unde i-a ținut o jumătate de oră doar ea. 

Între timp, noi am început ședința de consiliu și, după ce le-a spus ea, separat, ce a vrut să le spună – i-a ațâțat pe oameni, erau nervoși -, au venit în ședința de Consiliu Local. Și a urmat circul, noi încercam să le explicăm că Armand, din păcate, minte la adresa noastră”, a povestit Daniel Ciungu, în exclusivitate pentru Gândul.

”După ce președintele de ședință le-a dat cuvântul cetățenilor, un domn – președinte de asociație – a înțeles ce se întâmpla, de fapt, și a spus că tot ce face primarul Clotilde Armand nu este corect și nu respectă legea. În acel moment a venit și Clotilde Armand în ședință, s-a dus la microfonul cetățeanului respectiv și a încercat să îl oprească să mai vorbească

Daniel Ciungu, consilier local PNL la Primăria Sectorului 1

”Primarul și-a bătut joc de oamenii ăștia, le-a spus doar povestea ei…”

Daniel Ciungu mai spune că – pe tot parcursul ședinței de Consiliu Local – a încercat să le explice oamenilor că versiunea prezentată de Clotilde Armand nu este cea reală, iar proiectul ”Termoficare de la soare” nu are și un studiu de fezabilitate prezentat de edil.

Există un proiect-pilot, mai spune consilierul local PNL, pentru două blocuri, numai că primarul Clotilde Armand nu a reușit să îl implementeze nici măcar pe acesta, tocmai pentru a arăta că este o investiție viabilă. Daniel Ciungu crede, de altfel, că totul s-a rezumat la un ”proiect de imagine” pentru Clotilde Armand, atât și nimic mai mult, iar acum a fost ”prinsă cu mâța-n sac”.

”Am discutat cu oamenii, am încercat să le explic. Pe partea cu termoficarea le-am spus foarte clar că nu aveam studiu de fezabilitate de la primarul Armand pentru această investiție presupus imensă. Dar în luna octombrie a anului trecut i-am votat un proiect-pilot pentru două blocuri. Clotilde Armand, în acest timp, mințea la microfon că, vezi Doamne, ține trei ani proiectul, nici nu știu de unde a scos asta… În proiect se specifică faptul că noi cerem să fie măcar un sezon de iarnă urmărit și să își ia un maxim de 9 luni pentru a veni cu un raport.

Noi am votat în octombrie, dacă Armand cumpăra produsele pentru două blocuri atunci avea sezonul de iarnă, au trecut deja 7 luni, putea să vină cu raportul. Ca să vedem clar dacă sunt eficiente sau nu. Dar eu, având și experiență în domeniu, nu cred că ieșim pe plus cu indexul de eficiență energetică și costuri pentru cetățeni.

Oamenii ăștia nu vor mai veni, pentru că nu vor să asiste la asemenea nebunii. Dar va chema alții, punând presiune. Eu am mai cerut USR retragerea sprijinului politic pentru Clotilde Armand. Primarul și-a bătut joc de oamenii ăștia, le-a spus doar povestea ei, nu cred că vor mai veni, după cum spuneam. În rest, Clotilde Armand are proiect-pilot pe două blocuri, cu termoficarea la soare. Am citit în ședință actele, am citit și hotărârea de Consiliu Local, iar prefectul a confirmat, în martie, că este o hotărâre de consiliu legală. Poate fi implementat proiectul.

Dar eu cred că a fost doar un proiect de imagine toată această nebunie cu termoficarea de la soare și, când chiar i-am dat șansa să o facă – două blocuri, să demonstreze că merge -, n-a făcut-o. Nu cred că are capacitatea de a o face pentru sute de blocuri. A fost prinsă cu mâța-n sac!”, conchide consilierul local PNL Daniel Ciungu, în exclusivitate pentru Gândul.

”Ieri, în Consiliul Local, am avut parte de o mostră de circ și ațâțare a oamenilor, făcută de Armand cu fake news la adresa consiliului și a consilierilor. Ajunseserăm până la punctul în care un susținător al primarului să țipe din spatele consilierilor, din toți rărunchii «votați, votați odată, faceți cum vrea ea că e primarul». Era ca și cum democrația dispăruse dintr-o dată și ne întorseserăm în era dictatorului de tristă amintire în care pumnul decidea și primarul/dictatorul era tot ce conta”

Daniel Ciungu

”Vrea USR să arate că a înțeles ce a făcut greșit?”

În același timp, consilierul local PNL la Primăria Sectorului 1 a tras un semnal de alarmă și referitor la incidentele care au avut loc, miercuri considerând că partidul AUR a ”orchestrat un circ în stradă”.

Punctând că reprezentanții USR au condamnat, la rândul lor, astfel de evenimente nedorite, Daniel Ciungu le cere acestora să judece cu aceeași măsură și să accepte că au greșit în ceea ce o privește pe Clotilde Armand, o ”dezamăgire” pentru toată lumea.

Astăzi, cei de la AUR au orchestrat un circ în stradă, lângă parlament, pe același model: aruncă cu un fake news la adresa partidelor politice și a UE și dau exemple de agresivitate din partea aleșilor AUR, exemple pe care membrii le urmează.

Mă bucur să văd că reprezentanții partidelor politice ce susțin democrația liberală au reacționat azi, inclusiv USR. Dar mi-aș dori ca USR să reacționeze și la populismul și minciunile ce se întâmplă din cauza propriului lor primar la Sectorul 1. Vrea USR să arate că a înțeles ce a făcut greșit? Atunci să îi retragă definitiv sprijinul acestui primar care ne-a dezamăgit pe toți”, solicită liberalul Daniel Ciungu.

Doar scăpând de extremiști și readucând în față oameni competenți și deschiși dialogului civilizat putem construi mai bine această țară. Iar această ultimă frază se aplică tuturor partidelor politice la nivel național”

Daniel Ciungu, consilier local PNL

Citește și:

EXCLUSIV | PNL și PSD au boicotat ședința extraordinară CGMB. Semnal de alarmă: ”Nicușor Dan pune pe ordinea de zi doar proiectele care îi convin”

EXCLUSIV | Dinu Gheorghe, consilier local PNL, semnal de alarmă: ”Clotilde Armand girează HAOSUL, este dezinteresată de siguranța elevilor în școli”

EXCLUSIV | Condamnat pe viață, criminalul Passaris se plânge că îi sunt încălcate drepturile! Ce le-a cerut ”Fiara din Balcani” judecătorilor

EXCLUSIV | Urbanistul Alex Pânișoară, atac la DNA: ”Depun plângere pentru a combate argumentația procurorului. Clotilde Armand a încălcat legea!”

EXCLUSIV | ”Ucigașul de boschetari”, cel mai mare criminal în serie din România, ar putea fi eliberat condiționat: ”Îi ucidea cu pietre!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Decizie pentru femeile din România. Se dă legea care va deveni obligatorie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ziua în care Rusia l-a regăsit pe Ţareviciul Alexei, ucis de bolşevici la 14 ani