VIDEO | Mohammad Murad, pe litoral, după ce a fost citat ca martor în dosarul lui Dan Diaconescu: ”Sunt băiat bun, i-am împrumutat o mașină”

Publicat: 11/05/2023, 15:37
Actualizat: 11/05/2023, 16:36

Milionarul de origine libaneză Mohammad Murad are o primă reacție după ce a fost citat, ca martor, în dosarul ”Dan Diaconescu”. Fostul realizator TV este acuzat de act sexual cu minor, în formă continuată şi cinci infracțiuni de folosire a prostituției infantile, în formă continuată, iar omul de afaceri Murad s-a întors în România și a mers pe litoral. 

Potrivit surselor Gândul, Mohammad Murad ar fi fost audiat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, iar ulterior a postat pe pagina sa de socializare un mesaj în care s-a referit, pe scurt, la relația sa cu Dan Diaconescu.

Milionarul Murad susține că i-a împrumutat o mașină lui Dan Diaconescu, menționând și că mai are alte 10 mașini împrumutate unor alte persoane.

În același timp, omul de afaceri a mai spus că este privit de unii oameni drept ”un băiat bun”, în timp ce alții îl prezintă drept ”un om de interes”, însă nu ar face niciodată ”un lucru” de care să se rușineze copiii săi.

”Pentru cei care au comentat și au vorbit despre numele meu, pe alt subiect și mai ales pe Dan Diaconescu, le spun să stea liniștiți, pentru că nu fac parte dintre oamenii care fac un lucru și nu le e frică. Așa sunt, băiat bun, încât i-am împrumutat lui Dan Diaconescu o mașină, cu toate că am vreo 10 mașini împrumutate. Așa sunt, unii spun că sunt băiat bun, alții că sunt băiat de interes. Dar important e că eu știu cum sunt, știu că întotdeauna nu o să fac un lucru încât copiilor mei să le fie rușine cu el”, a spus Mohammad Murad, în mesajul video postat pe pagina sa de Facebook.

Milionarul Murad i-ar fi pus la dispoziție lui Dan Diaconescu camerele în care s-ar fi desfășurat partidele de sex

Proprietar al Complexului Panoramic Belvedere din stațiunea Olimp, milionarul Mohammad Murad i-ar fi pus la dispoziție, gratis, lui Dan Diaconescu, camerele în care s-au desfășurat partidele de sex și ar fi avut cunoștință de ceea ce se petrecea în spatele ușilor închise.

„Camerele erau oferite, gratis, lui Dan Diaconescu, de milionarul Mohammad Murad. Acum, omul de afaceri este plecat din România și se află în Liban, motivul declarat fiind unele probleme de sănătate. Dar nu este exclus ca Mohammad Murad să fi fugit din țară tocmai pentru a scăpa de anchetă, fiindcă poate fi acuzat de complicitate cu Dan Diaconescu”, declarau, în aprilie, surse judiciare, în exclusivitate pentru Gândul.

”Relații sexuale cu două surori gemene, încă din cursul anului 2020”

Sursele judiciare au mai dezvăluit, pentru Gândul, că polițiștii au stabilit faptul că fostul om de televiziune ar fi întreținut, în mod repetat, relații sexuale cu două surori gemene, încă din cursul anului 2020, când fetele aveau vârsta de 15 ani.

Cele două gemene au fost identificate și aduse la audieri. În timpul audierilor, ele au povestit polițiștilor întreaga istorie a relației pe care au avut-o cu celebrul realizator TV.

Fetele l-ar cunoscut pe Diaconescu la hotel Belvedere din Olimp, deținut de omul de afaceri Mohammad Murad, proprietarul lanțului hotelier Phoenicia, la un eveniment monden unde ar fi fost invitate să susțină un recital, în condițiile în care își făcuseră o trupă muzicală.

Prezent la eveniment, Dan Diaconescu le-ar fi invitat pe cele două fete să bea ceva împreună, după ce le-ar fi spus că ar fi rămas impresionat de talentul lor. În acest mod, fostul om de televiziune ar fi reușit să înceapă o relație de natură sexuală cu una dintre ele, după care ar fi reușit s-o convingă și pe sora acesteia să se culce cu el.

Fetele au recunoscut că primeau bani, în fapt că se prostituau și că bărbatul le plătea pentru sex cu sume care variau între 300 și 400 de lei (mai multe detalii AICI).

”Trebuie făcută dovada că proprietarul știa”

Avocații contactați de Gândul au explicat, în exclusivitate, o astfel de speță complicată. Aceștia au specificat că, înainte de orice altceva, trebuie făcută dovada că proprietarul care închiriază un apartament în care s-au petrecut infracțiuni avea cunoștință de ceea ce urmează să se întâmple sau s-a întâmplat acolo.

În situația în care un proprietar pune la dispoziție un apartament unei persoane – în regim hotelier sau în regim amical -, știind că se realizează trafic de droguri, act sexual cu minori, proxenetism, există și atragerea răspunderii penale a persoanei care înlesnește săvârșirea unor asemenea infracțiuni. Și nu este vorba doar de apartamentul pus la dispoziție, ci și mașina, dacă au loc astfel de infracțiuni, putându-se ajunge chiar la confiscarea mașinii.

În același timp, punerea la dispoziție a unui apartament – servicii hoteliere sau servicii locative – nu înseamnă și că proprietarul apartamentului știe ce se întâmplă acolo. Este la fel ca și la droguri. Dacă este închiriat apartamentul unui prieten pentru a face o petrecere de ziua lui de naștere, iar acesta face o petrecere cu droguri, iar proprietarul știa, atunci i se va confisca apartamentul. Este valabil și pentru proxenetism. Dacă proprietarul nu știa, atunci acesta nu pățește nimic. Trebuie făcută dovada că proprietarul știa.

Dacă proprietarul știa, complicele și autorul – conform legii din România – sunt încadrați în aceleași limite de pedeapsă. Dar se va individualiza în raport de starea circumstanțială a fiecăruia”, au declarat avocații contactați de Gândul.


CITEȘTE ȘI:

Stratulat Albulescu a asistat Bursa de Valori București (BVB) și societățile din grup

Judecătoria Beiuș blochează ANAF în procesul cu frații Micula. Executările silite viitoare pentru recuperarea celor 395 milioane € sunt suspendate

EXCLUSIV | ”Ucigașul de boschetari”, cel mai mare criminal în serie din România, ar putea fi eliberat condiționat: ”Îi ucidea cu pietre!”

EXCLUSIV | Condamnat pe viață, criminalul Passaris se plânge că îi sunt încălcate drepturile! Ce le-a cerut ”Fiara din Balcani” judecătorilor

EXCLUSIV | Daniel Ciungu (PNL) cere USR să îi retragă sprijinul politic lui Clotilde Armand: ”A fost prinsă cu mâța-n sac!”

Alexandru Petrescu, REVOLTAT de tergiversările lui Nicușor Dan: ”A anunțat că salvează Hanul Solacolu. Istoria Bucureștilor se prăbușește!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York