PROGRAM. Subvenții de 100.000 de euro pentru studenții cu idei de afaceri. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a accesa banii

PROGRAM. Subvenții de 100.000 de euro pentru studenții cu idei de afaceri. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a accesa banii
Subvenții de 100.000 de euro pentru studenții cu idei de afaceri. Ce condiții trebuie îndeplinite pentru a accesa banii
Publicat: 10/07/2020, 11:33
Actualizat: 10/07/2020, 11:35

Valoarea programului național pentru studenți este de 30 de milioane de euro, însă aceasta ar putea ajunge la 150 de milioane de euro, în funcție de solicitări. Declarația îi aparține lui Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, acesta anunțând – la palatul Victoria – că studenții antreprenori care au idei de afaceri viabile pot primi subvenții de 100.000 de euro.

Programul cu fonduri europene dedicat studenţilor presupune sprijin prin acordarea de granturi sau de burse. Acest program, spune ministrul Fondurilor Europene, poate avea ca rezultat crearea a peste 4.500 de locuri de muncă, iar studenții antreprenori pot accesa acești bani dacă – prin afacerea propusă – crează un număr de maxim 5 locuri de muncă.

”Programul naţional dedicat studenţilor este un apel de proiecte pentru care depunerea cererilor de finanţare va avea loc începând cu data de 15 iulie. Valoarea programului este de 30 de milioane de euro şi în funcţie de solicitări, prin mecanismul de supracontractare, valoarea poate să ajungă la 150 de milioane de euro. Este vorba de susţinerea antreprenoriatului studenţesc”, a precizat ministrul Boloș.

Burse sociale pe o perioadă de şase luni, tichete de masă electronice pentru persoanele în vârstă

Potrivit incont.stirileprotv.ro, în perioada în care studenții își vor dezvolta ”calitățile antreprenoriale”  – 6 luni – vor primi o bursă de 650 de lei pe lună, iar apoi, o dată cu demersurile pe care le fac pentru afacerile pe care urmează să le finanţeze, pentru locurile de muncă nou create studenţii vor putea beneficia, timp de un an, de 2.250 de lei pe lună.

Pe de altă parte, în ședința de guvern a fost aprobată și o altă măsură cu fonduri europene, măsură care vizează persoanele în vârstă. Astfel, cei care au peste 75 de ani şi o pensie socială de 704 lei vor beneficia de tichete de masă electronice.

”O a treia măsură este cea care a fost aprobată pentru persoanele vârstnice. Este vorba despre tichetele de masă electronice pentru un număr de aproximativ 260.000 de pensionari. Condiţiile sunt cele legate de vârstă: să aibă peste 75 de ani pentru a beneficia de această schemă de sprijin cu condiţia să aibă o pensie socială de 704 lei aşa cum astăzi avem cuprins în reglementările legale în vigoare. Este o măsură pe care Guvernul a aprobat-o şi care sprijină în mod direct partea de reţea HoReCa şi care are în vedere un buget de 100 de milioane de euro”, a mai declarat ministrul Fondurilor Europene.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase