103 milioane de euro pentru proiecte care vizează „dezvoltarea serviciilor de EDUCAȚIE timpurie”

103 milioane de euro pentru proiecte care vizează „dezvoltarea serviciilor de EDUCAȚIE timpurie”
103 milioane de euro pentru proiecte care vizează „dezvoltarea serviciilor de EDUCAȚIE timpurie” / Sursa FOTO: Facebook
Publicat: 08/02/2023, 19:19
Actualizat: 08/02/2023, 19:19

Ministerul Educaţiei anunță că a fost lansat apelul competitiv de proiecte pentru „Dezvoltarea serviciilor de educaţie timpurie complementare”.

Banii provin din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Beneficiari, 20.000 de copii din medii defavorizate

Finanțarea este de 103 milioane de euro, iar scopul urmărit, creşterea capacității sistemului şi a calităţii serviciilor de educaţie timpurie.

Alocăm 103 milioane de euro pentru a creşte capacitatea sistemului şi a calităţii serviciilor de educaţie timpurie, de a îmbunătăţi ratele de participare, atât la nivel antepreşcolar, cât şi la nivel preşcolar, prin deservirea de până la 20.000 de copii, provenind din grupuri defavorizate. În cadrul prezentului apel, vor fi prioritizate proiectele care se vor implementa în comunităţi rurale izolate, defavorizate din punct de vedere economic sau care vizează grupuri vulnerabile de copii„, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Valoarea maximă a grantului per proiect este de 250.000 de euro (fără TVA).

Bugetele proiectelor se vor utiliza pentru:

  • amenajarea, igienizarea şi dotarea a minimum două săli pentru activităţi cu copiii;
  • achiziţionarea de mobilier, echipamente şi materiale necesare amenajării spaţiilor serviciilor complementare nou înfiinţate;
  • achiziţionarea materialelor didactice, a hranei, precum şi a transportului pentru copii, pentru o perioadă de cel puţin 12 luni;
  • servicii de informare, consiliere şi sprijin pentru părinţii/reprezentanţii legali/persoana în grija căreia se află copilul.

Solicitanţii eligibili din cadrul acestui apel de proiecte vor aplica sub forma unui parteneriat stabilit la nivel local. Acesta va fi alcătuit, în mod obligatoriu, din următoarele părţi: o autoritate publică locală şi o unitate de învăţământ preuniversitar acreditată cu personalitate juridică. Parteneriatul poate conţine şi alte instituţii publice/private, conform art. 31 din HG nr. 1.604/2022, care pot face parte din reţeaua de suport profesional, în funcţie de nevoia identificată la nivel local. De asemenea, pot face parte din cadrul parteneriatului şi organizaţii neguvernamentale care se pot implica în managementul, operarea sau acoperirea totală sau parţială a activităţilor eligibile”, mai precizează sursa citată.

Depunerea proiectelor se realizează exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR, în perioada 8 februarie – 7 martie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase