Cîmpeanu: Profesorii nevaccinați ar putea fi obligați să se testeze înainte de a intra la ore

Cîmpeanu: Profesorii nevaccinați ar putea fi obligați să se testeze înainte de a intra la ore
Publicat: 26/07/2021, 10:40
Actualizat: 26/07/2021, 10:42

Profesorii care nu se vaccinează împotriva COVID-19 ar putea fi obligați să se testeze înainte de a intra la ore, a anunțat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației.

Cîmpeanu spune că exista mai multe discuții la Ministerul Sănătății cu privire la acest subiect.

”Dacă cei care au competență în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli. Întotdeauna pledez pentru prezentarea de argumente cu multă perseverență și cu competență asigurată de personalul medical. Pentru ca și aceia dintre colegii noștri care nu au înțeles încă importanța vaccinării pentru ei înșiși și pentru întreg sistemul de educație, să poată înțelege acest lucru.

Nu sunt un adept al obligativității, dar avem aceste discuții cu Ministerul Sănătății. Facem cu toții tot ce putem mai bine și ce stă în dreptul nostru pentru a promova importanța și necesitatea vaccinării”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei, convins că elevii vor merge la școală la toamnă: ”Sunt optimist”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, este optimist în ceea ce privește al patrulea val al pandemiei de coronavirus și crede că nu va afecta desfăşurarea procesului de învăţământ.

„Sunt optimist. Chiar dacă va fi un val patru, nu va fi unul la fel de agresiv încât să pună probleme din perspectiva derulării unui proces de învăţământ normal”, a spus Câmpeanu în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul susține prezența fizică în școli și a crede că învăţământul online a adus pierderi mari elevilor.

”Sunt susţinătorul prezenţei fizice în şcoli, necesară pentru a stopa acele pierderi nu numai în plan educaţional, cât şi în plan social, comportamental pentru elevi, studenţi şi cadre didactice”, a mai declarat ministrul care a îndemnat în continuarea la păstrarea regulilor sanitare şi de igienă în şcoli.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit, citeste mai mult