Un medic pediatru avertizează: ”Fără mijloace de prevenție, vor rămâne la școală foarte puțini copii”

Un medic pediatru avertizează: ”Fără mijloace de prevenție, vor rămâne la școală foarte puțini copii”
Publicat: 16/09/2021, 15:21
Actualizat: 16/09/2021, 16:02

În cazul în care nu se respectă cu stricteţe regulile anti-COVID-19, doar un sfert dintre elevi vor rămâne în şcoli, spune medicul pediatru Mihai Craiu. „Nu vă mai luaţi după vrăjitoare ce oferă mere otrăvite”.

Medicul pediatru Mihai Craiu avertizează că, în lipsa unor restricţii dure, cei mai mulţi copii se vor infecta şi unele şcoli se vor închide.

„Nu toate merele frumoase sunt… nevinovate. Vom înţelege asta pe propria piele, mai curând sau mai târziu. Cei care vă vând poveşti frumoase şi vă oferă iluzia unei situaţii roz, lipsită de griji, vă dau un măr otrăvit… Cum este cu şcoala? Ar trebui respectate FOARTE strict regulile deoarece în lipsa utilizării corecte a măştilor şi în lipsa testării adecvate se observă infectarea a 75% din cei susceptibili în urmatoarele 3 luni… Fără mijloace de prevenţie vor rămâne la şcoală doar un sfert din copii (acolo unde nu se vor închide total şcolile) în trimestrul I… Nu vă mai luaţi după vrăjitoare ce oferă mere otrăvite”, a explicat medicul Craiu, pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Ca sprijin pentru previziunile sale, medicul român foloseşte statisticile din şcolile din Statele Unite ale Americii.

„Varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât varianta iniţială”

„O să mai vorbim de cifrele din România peste câteva zile. Acum despre cele din SUA unde şcoala a început deja de 1 lună. Săptămâna trecută copiii şi adolescenţii au reprezentat 28.9% din totalul celor infectaţi cu noul coronavirus. Şi cifrele sunt în creştere. De ce se întâmplă asta? Pentru că varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât varianta iniţială (spune în acest material Profesorul Nigel Curtis din Australia, unul dintre cei mai reputaţi specialişti din lume in domeniul bolilor infecţioase, la copil)”, a precizat medicul Mihai Craiu.