Rezultate Evaluare 2022 | Ce faci dacă ai pierdut sau uitat codul. Cum poți afla ce notă ai luat, în acest caz

Rezultate Evaluare 2022 | Ce faci dacă ai pierdut sau uitat codul. Cum poți afla ce notă ai luat, în acest caz
Publicat: 23/06/2022, 12:42

Rezultatele la Evaluarea Națională 2022, publicate pe site-ul Ministerului Educației, pot fi accesate pe baza unui cod QR, dar cei care și-au rătăcit codul au la îndemână soluții pentru ca elevii să afle ce note au luat la acest examen.

Fiecare elev care a susținut Evaluarea Națională 2022 a primit la prima probă o foaie care conține următoarele informații: codul unic aferent candidatului, școala de proveniență, numele și prenumele, CNP-ul și județul.

Practic, este nevoie de codurile individuale și astfel fiecare candidat își va putea vedea rezultatele pe baza codului QR din raport. Elevii care au pierdut codul primit în examen vor afla notele la școală.

Pentru a afla ce notă a obținut un elev este necesar să cunoașteți codul alocat acestuia și să parcurgeți câțiva pași simpli.

Astfel, pentru a afla rezultatele la Evaluarea Națională 2022, trebuie să accesați pagina dedicată rezultatelor de pe site-ul Ministerului Educației.

Pagina este disponibilă AICI.

Mai apoi, trebuie să selectați județul în care elevul a susținut examenul (sau Municipiul București, dacă este cazul).

După ce ați selectat județul, veți fi redirecționat către altă pagină, unde va trebui să selectați opțiunea „Lista candidaţilor din JUDEȚUL SELECTAT ordonaţi după cod”.

Ultimul pas este introducerea codului candidatului și apăsarea butonului „Caută”.

Notele la Evaluarea Națională au fost publicate de Ministerul Educației. La nivelul întregii țări avem 221 medii de 10. La Română 810 note de 10, iar la matematică avem 2.966 note de 10.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că peste 82% dintre elevii care au susținut Evaluarea Națională în 2022 au medii peste 5. Mai exact, este vorba despre un număr de 122.166 de elevi. Acestea sunt rezultatele înainte de contestații.

Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților.