Tudorel Toader, acuzat de Liga Studenților că ar folosi imaginea Universității ”Cuza” din Iași, în campania electorală a PSD

Tudorel Toader, acuzat de Liga Studenților că ar folosi imaginea Universității ”Cuza” din Iași, în campania electorală a PSD
Tudorel Toader, acuzat de Liga Studenților că ar folosi imaginea Universității ”Cuza” din Iași în campania electorală a PSD / Sursă FOTO: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 26/08/2020, 12:12
Actualizat: 06/04/2021, 16:23

Liga Studenților de la Universitatea A.I. Cuza din Iași îl acuză pe rectorul Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției,  că s-ar folosi de imaginea instituției pentru a susține candidații PSD pentru Primăria Municipiului Botoșani și Consiliul Județean Botoșani.

„Tudorel Toader s-a implicat în susținerea candidaților Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Municipiului Botoșani și la Consiliul Județean Botoșani, folosindu-se de imaginea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași prin propunerea și asumarea promisiunii realizării unor extensii ale facultăților din Iași către viceprimarul Cosmin Andrei, candidatul PSD la primărie și fost susținător fervent al lui Liviu Dragnea. Liga Studenților (LS IAȘI) condamnă ferm aceste acțiuni de implicare politică a rectorului Toader și îi solicită acestuia să dezbată viitorul universității în cadrul comunității academice, nu în filialele partidelor politice”, transmite Liga Studenților într-un comunict de presă.

„Propunerea are un vădit caracter electoral, fiind propusă în prag de campanie și nefiind dezbătută în plenul comunității academice”, spun studenții.

Liga studenților din Iași condamnă implicarea rectorului Tudorel Toader, de partea PSD, în campania electorală pentru locale

În schimb, universitatea și Tudorel Toader au evitat să promoveze public proiectul extensiilor de la Botoșani pentru a nu-i aduce un avantaj electoral primarului în funcție, Cătălin Mugurel Flutur, candidat din partea PNL, care a primit și el o adresă similară din partea instituției de învățământ superior, dar numai pentru a evita un eventual scandal public.

Propunerea universității vine în urma discuțiilor pe care cei doi le-au purtat, alături de senatorul Doina Federovici, candidatul PSD la Consiliul Județean Botoșani și deputatul PSD Marius Budăi, așa cum reiese dintr-un comunicat de presă al PSD Botoșani și dintr-o postare publicată pe Facebook de Cosmin Andrei.

Cei doi susțin că vor să pună „bazele învățământului superior la Botoșani” și transformarea orașului într-unul „universitar, cu perspective reale de afirmare și de atragere a marilor companii internaționale, cu angajați bine pregătiți și bine plătiți”.

12% dintre studenții Universității „Cuza” sunt din Botoșani

După ce a fost ministru al Justiției în guvernele Grindeanu, Tudose și Dăncilă, Tudorel Toader a fost ,,curtat” de PSD pentru a fi candidatul partidului la Primăria Municipiului Iași, fiului său cel mare, Ionuț Alexandru Toader fiindu-i oferit un loc de consilier local.

După ce a fost un susținător loial al lui Liviu Dragnea și al PSD din poziția de ministru al Justiției, devenind una dintre cele mai detestate persoane publice din România și aducând grave prejudicii atât sistemului de justiție din România, cât și imaginii țării și Universității «Cuza», Tudorel Toader speră la o revenire a foștilor săi parteneri politici. În acest sens, caută să își conserve relațiile dobândite și să își păstreze capitalul politic din partid. Condamnăm ferm implicarea acestuia și a imaginii Universității în alegerile locale de a anul acesta, miza lui Toader fiind clar una politică, nu una academică, cu atât mai mult cu cât nu s-a discutat despre extensiile de la Botoșani în cadrul comunității academice, iar ideea nu apare în planul său managerial pentru mandatul 2020-2024”, a declarat Silvian-Emanuel Man, președinte de onoare Liga Studenților (LS IAȘI).

? Tudorel Toader s-a implicat în susținerea candidaților Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Municipiului…

Publicată de Liga Studenţilor – LS IAŞI pe Marţi, 25 august 2020

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Mașinile trebuie să îl aibă la bord. Devine obligatoriu din 1 iulie. UE a dat...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Urangutan văzut în premieră cum a folosit plante medicinale pentru a se trata