Prima pagină » Emisiuni » Marius Tucă Show » Dan Dungaciu: „Ideea de a vrea pace NU se joacă în termeni morali, are conotații politice”

Dan Dungaciu: „Ideea de a vrea pace NU se joacă în termeni morali, are conotații politice”

În emisiunea lui Marius Tucă, analistul Dan Dungaciu a explicat cum Uniunea Europeană folosește războiul din Ucraina pentru a câștiga timp strategic. Potrivit acestuia, sacrificiul Ucrainei este considerat acceptabil dacă Europa reușește astfel să se înarmeze și să se consolideze politic. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă.

Dan Dungaciu a declarat că Uniunea Europeană este conștientă că nu poate învinge Rusia militar. Totuși, menține conflictul din Ucraina pentru a slăbi Moscova și a-și întări propriile capacități. El susține că, în următorii patru sau cinci ani, Europa încearcă să-și consolideze industria de apărare. În acest scop, Ucraina este folosită ca un „tampon strategic”, iar pierderile umane sunt tratate ca un cost colateral.

„Noi avem nevoie de patru-cinci ani să ne întărim. Timpul ăsta ni-l cumpărăm prin prelungirea conflictului din Ucraina. Ținem Rusia ocupată acolo, îi consumăm forțele. E cinic, dar Europa nu vede nicio problemă în continuarea războiului, în afară de una: morală. Se sacrifică Ucraina.”, spune Dan Dungaciu.

Marius Tucă: „Partidele care cer pacea sunt eliminate”

În timpul emisiunii, Marius Tucă a completat analiza lui Dan Dungaciu, vorbind despre partidele din Europa care sunt în favoarea păcii. Potrivit moderatorului, acestea nu mai au nicio șansă în alegeri, pentru că se opun liniei oficiale pro-război. Discursul pentru pace nu mai este tolerat, iar liderii care îl promovează sunt marginalizați politic.

„Nu au nevoie de partide care vor câștiga și care cer pace. Pentru că argumentele lor se prăbușesc.”, a spus Marius Tucă.

Dan Dungaciu: „Ideea de pace este văzută ca amenințare politică”

Dan Dungaciu a completat ideea, arătând că în actualul context european, apelul la pace nu mai are valență morală. Dimpotrivă, devine o provocare politică. Liderii care cer pacea sunt percepuți ca obstacole pentru proiectul de federalizare și militarizare. Pentru ca Europa să se înarmeze, e nevoie de conflict. De aceea, Bruxelles-ul investește în arme și propagandă, nu în soluții diplomatice. În opinia sa, entuziasmul pentru război s-a transformat într-o euforie periculoasă.

„Ideea de pace sau război capătă conotații politice. Noi avem nevoie de patru-cinci ani să ne întărim. Punem bani în fabrici, producem arme, construim o armată europeană. La Bruxelles e entuziasm. E momentul lor. Au plecat părinții de acasă, dau muzica tare și se cred cei mai tari din cartier.”, afirmă Dungaciu.

https://www.youtube.com/watch?v=HXwIXw0CIBM&ab_channel=G%C3%A2ndul

Iulian Marinescu, originar din Târgu Jiu, a absolvit studiile de licență și master la Universitatea „Ovidius” din Constanța. Cu o carieră diversificată, Iulian Marinescu activează ca actor ... vezi toate articolele