MARIUS TUCĂ SHOW | Mirel Palada a dezvăluit cine va fi viitorul președinte al României. Scenariu EXPLOZIV al sociologului: „Uită de Geoană!”

Publicat: 22/02/2024, 11:04
Actualizat: 22/02/2024, 11:34

Sociologul Mirel Palada și fostul premier Victor Ponta au făcut, în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” de miercuri seara, o analiză și o radiografie a scenei politice din România, după anunțul coaliției PSD-PNL, privind comasarea alegerilor și listele comune pentru europarlamentare. Cei doi interlocutori au prezentat mai multe scenarii cu privire la votul românilor în anul de grație 2024, un an electoral cu mize uriașe, atât pentru români, cât și pentru viitorul României.  Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

Reamintim că liderii PSD și PNL s-au înțeles asupra primelor decizii privind alegerile din acest an. Cele două partide vor avea liste comune la alegerile europarlamentare, care vor fi comasate cu localele pe 9 iunie.

„Încetul cu încetul, Mircea Geoană va fi din ce în ce mai retras și va cădea printre scaune!”

Sociologul Mirel Palada a vehiculat un scenariu exploziv privind viitorul președinte al României și anume în persoana Laurei Codruța Kovesi, ​​momentan șefă a primului parchet european anticorupție (EPPO) și fost procuror-șef al DNA.

Sociologul explică cum este posibil un astfel de scenariu și cu cine va intra Codruța Kovesi în turul doi al prezidențialelor.

Deși s-a vorbit mult despre candidatura lui Mircea Geoană la președinția României, Mirel Palada susține că al doilea om în NATO va avea soarta lui Sorin Oprescu din anii 2008-2009.

„Cine este președintele României? Laura Codruța Kovesi! Este foarte simplu. În loc să ai PSD-ul care să ia voturile PSD în turul unu și PNL -ul care să ia voturile PNL și să blocheze intrarea unui al treilea, tu acuma vei pune așa: PSD cu PNL. Și toți pnl-iștii vor fi supărați pe Ciolacu și se vor duce și vor vota cu Kovesi.

George Simion este cu culoarul suveranist, iar Kovesi este posibil să intre în turul doi cu Ciolacu. Mircea Geoană este pe primul loc în mintea unora înfierbântați. Încetul cu încetul, Mircea Geoană va fi din ce în ce mai retras și va cădea printre scaune.

Știi cine a mai căzut printre scaune? – Oprescu, în anul 2008-2009. Geoană acuma este Oprescu din 2008-2009. De Geoană, uită! Dar pentru Kovesi se deschide un coridor anti-PSD unde va fi, nu un candidat slab cum este Ciucă, ci va fi un candidat puternic cum este Kovesi, care va ajunge președintele României”, a explicat Mirel Palada la Marius Tucă Show.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au anunțat oficial deciziile din Coaliție

Alegeri europarlamentare comasate cu cele locale, în iunie, liste comune PSD-PNL pentru Parlamentul European, prezidențiale în septembrie și parlamentare în decembrie. PSD și PNL au convenit asupra calendarului electoral al anului 2024.

Chiar dacă Nicolae Ciucă avea mandat de la PNL doar pentru comasarea localelor cu europarlamentarele și liste comune pentru alegerile pentru Parlamentul European, Marcel Ciolacu a anunțat și devansarea prezidențialelor care ar urma să aibă loc în septembrie.

Ciucă a explicat că a discutat această variantă cu Ciolacu și va merge și în fața liberalilor să ceară un vot.

Care este calendarul electoral și strategia prezentate de Ciucă și Ciolacu:

  • alegerile europarlamentare și locale vor fi comasate și se desfășoară pe 9 iunie
  • PSD și PNL vor candida pe liste comune la alegerile europarlamentare fiecare partid va avea candidați proprii la alegerile locale, nefiind excluse alianțe punctuale în teritoriu
  • alegeri prezidențiale în septembrie – date avansate: 1-15 septembrie sau 8-22 septembrie
    alegeri parlamentare în decembrie

În privința unei alianțe și după europarlamentare și un candidat comun PSD-PNL pentru prezidențiale, Ciolacu și Ciucă au spus că aceste decizii se vor lua abia după alegerile europarlamentare.

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au spus că deciziile luate au avut la bază interesul românilor, nu interesul celor două partide.

„Decizia vizează stabilitatea țării și coerența actului de guvernare, ține cont de interesul cetățenilor. Din discuțiile pe care le-am avut românii își doresc stabilitate.(…) În această perioadă nu ne putem permite să fragilizăm ce ține de stabilitatea țării pentru micile orgolii politice”, a spus liderul PNL.

„Nu am nicio reținere de a mă angaja în acest proiect politic. O putere politică trebuie să-și asume lucruri în momente dificile și să facă mai puține calcule electorale. (…) Faptul că am decis să facem această comasare nu e împotriva democrației, e un vot în plus pentru democrație”, a declarat și liderul PSD.

O discuție despre un prezidențiabil comun, abia după 10 iunie

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au evitat să răspundă clar despre un prezidențiabil comun în septembrie, susținând că o discuție după cum se vor poziționa cele două partide se va lua după alegerile europarlamentare și locale.

„Mă interesează foarte mult să văd decizia românilor la votul pe 9 iunie şi sunt ferm convins, ca şi acum, venim în faţa dumneavoastră pe 10 iunie şi să spunem ce am decis. Cel mai important este ca până atunci cele două mari partide să aibă acel program de ţară pregătit să îl prezentăm românilor”, a spus Marcel Ciolacu.

CITIȚI ȘI:

COALIȚIA a decis comasare și liste comune / Ciolacu: Comasarea este un vot în plus pentru democrație / Ciucă: Românii își doresc liniște

Ședința PSD înaintea coaliției /Vot unanim pentru comasare / Marcel Ciolacu: Lista europarlamentarelor va fi deschisă de o femeie

Ședința PNL înaintea coaliției / Vot pentru liste comune PSD / STENOGRAME. Ce le-a spus Ciucă liberalilor

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
PLANUL UNGURILOR a devenit realitate. Nimeni nu ar fi crezut că VOR AJUNGE până aici
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?