VIDEO Avocatul Doru Toma, despre Simona Halep: „Când avem o probă „A” și o probă „B” confirmată, în general este un caz închis. Putem să discutăm doar de o dimensiune a suspendării”

Publicat: 25/10/2022, 23:20

Simonei Halep îi va fi foarte greu să dovedească că nici ea nici echipa nu au știut de existența acestei substanțe la care a ieșit pozitiv la testul anti-doping. Dacă ambele probe au același rezultat atunci „putem discutăm doar de o dimensiune a suspendării”, spune avocatul specializat pe cauze sportive, Doru Toma, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Dar din punct de vedere al cazului juridic nu este un caz atât de complicat. Va fi foarte greu dovedești nu se știa nimic, nimeni în echipă. Și mai e o discuție de făcut aici.

Cred vor trebui analizeze apărătorii Simonei care este modul în care vor colabora apărare în pregătirea apărării cu echipa Mouratoglou, pentru și echipa Mouratoglou nu este o persoană care și-ar putea asuma și care-și va cheia cariera definitiv în domeniul sportului. Acolo este vorba despre o afacere mare, școală de tenis, o academie la nivel mondial, o imagine foarte mare și puternică a acestui antrenor care ar fi zdruncinată puternic de un scandal dopaj în care ei fie implicați. Deci cred la acest moment interesul lor sunt un pic antagonic”, a declarat avocatul Doru Toma.

Apărătorii Simonei trebuie să verifice „la sânge” tot ce s-a întâmplat în ultimele zile

Avocatul spune că apărătorii Simonei trebuie să investigheze tot ce s-a întâmplat în zilele premergătoare ale turneului de le US Open pentru a depista cine ar fi putut să plaseze acea substanță interzisă între cele pe care le consumă în mod regulat un sportiv.

„Eu cred apărătorii ei, în momentul de față, ar trebui facă în principal un plan vadă ce s-a întâmplat în ultimele zile înainte de perioada în care s-a făcut asta. Înainte de US Open și ce s-a întâmplat exact un minut cu minut, cine cu cine a strat în contact verifice, altfel nu se va putea.

Răspunderea conform codului antidoping, este integral a sportivului. El este responsabil 100% de ceea ce consumă, indiferent este mâncare, e medicament, e supliment, toate sunt ale lui. Echipa lucrează pentru el, iar el controlează această echipă”, a spus el.

„Când avem o probă „A” și o probă „B” confirmată, în general este un caz închis”

Întrebat dacă din punctul lui de vedere s-ar mai putea întâmpla ceva deosebit având în vedere cel experiență în astfel de cazuri, avocatul specializat în cauze sportive, Doru Toma spune: „Eu mi-aș dori întâmplă ceva deosebit, dar nu prea există lucruri care se întâmple deosebit și în general când avem o probă „A” și o probă „B” confirmată, în general este un caz închis.

Cele 2 probe sunt luate din aceeași mostră și este clar  din acest punct de vedere putem discutăm doar de o dimensiune a suspendării, nimic altceva nu. Adică poate fie suspendare 4 ani pe intenție, sau poate fie pe o circumstanță în care se stabilește sportivul nu a avut cunoștințe de așa ceva șii atunci perioada aceasta se va reduce.

Am văzut un comunicat al ANAD-ului din România care estimau în 12 luni. E greu facem estimări de genul acesta, dar ANAD-ul are o experiență în materie. Oricum procesul va dura cel puțin 6 luni de zile, perioadă care va fi dedusă din suspendare”, a mai spus avocatul.

Întrebat de ce durează atât de mult, avocatul spune: „Pentru se administrează probe Pentru este o procedură, nu este procedură judecătorească, martori care se audiază, se vine cu tot felul de declarații, sunt tot felul de lucruri care trebuie administrate în apărarea clientului pe care îl ai”.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
EXCLUSIV Băsescu: Dacă se retrage Piedone, câștigă sigur Firea. Dar nu se va retrage pentru...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Cât de veche este Cascada Niagara?