VIDEO Bogdan Teodorescu caracterizează opoziția din România: „AUR și-a construit conduita politică pe tema pandemiei și pandemia a murit, iar USR și-a pierdut busola”

Publicat: 17/06/2022, 00:07

Analistul a făcut o caracterizare a partidelor din opoziție despre care spune că  au o problemă foarte mare cu care se confruntă acum. Pe de o parte este AUR care și-a construit conduita politică pe tema pandemiei și acum au rămas fără subiect, iar eticheta de partid prorus nu-i ajută deloc în momentul de față, iar USR a plecat la drum cu tema anticorupției și după încarcerarea lui Dragnea au rămas fără subiect, iar tema lor principală nu mai interesa lumea în timpul pandemiei și mai ales în timpul războiului , spune analistul politic Bogdan Teodorescu, invitata lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Opoziția se află într-o situație interesantă. Noi avem două opoziții – radicalii naționaliști de la AUR și zona progresistă în jurul USR. Amândouă au o problemă foarte mare.

AUR a devenit ce a devenit, nu pe tema națională, ci pe tema pandemei. Pandemia a murit! În acest moment AUR trebuie să reinventeze o temă, ei având o problemă foarte mare. De-a lungul timpului, anumiți lideri ai lor au avut o atitudine favorabilă lui Putin și a abordării lui la problema națională, la problema suveranistă, ortodoxă etc. și aceste lucruri acum cântăresc foarte greu. Trebuie să găsești o soluție să ieși din această etichetă pe care singur ți-ai lipit-o pe piept.

Cu puțin timp înainte de a începe războiul, prezumtivul lor candidat la președinție explica cât de om e Putin și ce nenorocire e alianța noastră cu NATO. Astea sunt etichete care sunt greu să fie dezlipite. Tema lor este depășită. Ei au fost portstindardul scepticismului covidului și au cumulat în jurul lor diverse alte grupuri care acceptau teoriile conspirațiilor, atacul împotriva supremației statale, inclusiv naționalism, ortodoxism, dar liantul a fost pandemia. Pandemia a murit”, a declarat Bogdan Teodorescu.

„În partea cealaltă, USR este un partid care și-a pierdut oarecum busola și vedem acest lucru din felul în care abordează subiectul legilor securității. Ei au trăit niște ani buni pe subiectul corupție, anticorupție și având în față personajul negativ Liviu Dragnea.

Dragnea a ajuns în penitenciar și avântul lor s-a stins, fiind că nu au mai avut un mare adversar negativ pe care să-l arate. Ei au o pantă descendentă lungă. Deja Ciolacu e în altă parte. E foarte greu să construiești din Ciolacu „un marele rău”, fiind că e și un tip discret, nici nu prea are scandaluri. Deci eu nu mai au axă și au rămas cu fundul între două luntri, dar mai mult în apă fără să mai genereze nimic. Tema lor principală nu mai interesa lumea în timpul pandemiei și mai ales în timpul războiului, așa că au rămas fără subiect”, a declarat el.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.