VIDEO Cornel Nistorescu, despre condiția jurnalistului de astăzi: „Criteriile profesionale s-au schimbat. Nu există un interes real în România pentru dezvăluire, pentru adevăr, pentru informație verificată din mai multe surse”

Publicat: 03/05/2022, 23:30
Actualizat: 03/05/2022, 23:32

Cornel Nistorescu a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. În contextul Zilei naționale a libertății presei, Cornel Nistorescu a vorbit despre condiția jurnalistului de astăzi și despre motivele pentru care nu mai există un cult real în a verifica informația și a face investigații de presă. 

Jurnalistul român de astăzi vede realitatea românească de la geamul mașinii

„Criteriile profesionale s-au schimbat. Se fac știri după alte știri. Jurnalistul român de astăzi vede realitatea românească de la geamul mașinii sau de la geamul  tramvaiului cu care merge la birou. Nu ai bani să faci deplasare, nu ai bani să faci investigații. Pentru că nu sunt bani.

Nu există un interes real în România pentru dezvăluire, pentru adevăr, pentru informație verificată din mai multe surse. Nu mai e un cult din asta. Dacă oricine poate să spună orice prostie la televizor, de ce să mai faci și tu verificare din trei surse?”, a conchis jurnalistul Cornel Nistorescu. 

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase