VIDEO Cornel Nistorescu: „Oameni din CNSAS au văzut dosarul lui Traian Băsescu din 2006. Este o butaforie democratică, în spatele căreia se află…”

Publicat: 04/04/2022, 22:37
Actualizat: 05/04/2022, 10:54

Jurnalistul Cornel Nistorescu a fost invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre dosarul de informator al lui Traian Băsescu, dar și despre jocurile și mecanismele de putere, afirmând că multe dintre ele sunt contrafăcute.

Nevoi, interese, personaje, fie distruse, fie promovate…

“Noi eram o democrație controlată de Traian Băsescu, dominată de Traian Băsescu care a făcut ce a vrut. Era normal să spargă undeva. Mecanismul care a făcut posibilă această menținere, această supraviețuire a unui personaj care nu avea ce căuta. Conform legii, nu după părerile mele. CNSAS a fost instituția, care dublată de SRI, au acoperit dosarele în funcție de nevoi, interese și de personaje care au trebuit fie distruse, fie promovate.

Acolo funcționează un mecanism al terorii morale, în numele unei curățenii. Câțiva oameni de acolo sunt personaje care dirijează trierea oamenilor politici și a vocilor. Dacă îndrăznești să te iei de SRI și de CNSAS, te-ai ars. Începe să funcționeaze mașinăria.

I-au ținut dosarul lui Traian Băsescu din 2006. Oameni din CNSAS au văzut prima dată dosarul lui Traian Băsescu din 2006. Democrația nu funcționează pe frică, funcționează pe lege.

În mod sigur, ne aflăm în fața unui mecanism de putere care este bazat pe serviciile secrete și nu unul democratic în care se respectă regulile jocului. Este o butaforie democratică, în spatele căreia se află Serviciile Secrete, în special SRI”, conchide Cornel Nistorescu.

Verdict definitiv al Curții Supreme

Reamintim că Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a menținut decizia instanței de fond și a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității ca poliție politică. Curtea Supremă a respins miercuri apelul depus de fostul președinte Băsescu față de decizia Curții de Apel București.

Ce spunea Băsescu la Marius Tucă în 2006

În luna aprilie a anului 2006, Traian Băsescu a fost invitat în emisiunea „Marius Tucă Show”, unde a vorbit, printre altele, despre politicienii dovediți a fi colaboratori ai Securității. Președintele de atunci al României spune despre aceștia că nu au calitatea morală de a hotărî destinul națiunii.

„Cu un dosar de informator se pot face multe. Asta și explică bătălia politică, cine controlează CNSAS-ul. Eu consider că oamenii politici care au fost informatori ai Securității sau – să nu greșesc, să nu scap vreun termen – în orice relație au fost cu Securitatea și au făcut rău oamenilor au făcut poliție politică, au scris despre oameni că nu acceptă, știu eu, nu știu ce teze la Congresul al XII-lea, în timp ce erau la o cafea, în birou, în colectivități, acești oameni nu au calitatea morală de a face politică.

Sau, dacă o au, asta trebuie să judece legislativul. O (n.red. – calitatea) au știindu-se despre ei că au făcut acest lucru. Și să voteze electoratul dacă îi acceptă așa sau nu. Acest lucru trebuie făcut pentru oamenii politici obligatoriu. Vorbim despre deconspirarea Securității.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția