VIDEO | Cum l-a sfătuit Gorbaciov pe Ceaușescu să-și salveze viața. Ioan Mircea Pașcu: „I-a spus să se ducă la Scornicești și va scăpa!”

Publicat: 31/08/2022, 00:20
Actualizat: 31/08/2022, 06:56

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, care a încheiat Războiul Rece fără vărsare de sânge, dar nu a reușit să prevină prăbușirea Uniunii Sovietice, a murit la vârsta de 92 de ani. Fostul ministru al Apărării, Ioan Mircea Pașcu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul, a povestit totul despre o vizită făcută de Nicolae Ceaușescu la Moscova.

Gorbaciov, care a murit marți, 30 august, i-a transmis, la vremea respectivă, fostului șef al Republicii Socialiste România, Nicolae Ceaușescu, că, dacă vrea să scape cu viață, ar trebui să lase totul și să se retragă la Scornicești.

Întrebat ce rol a avut întâlnirea pe care Ceaușescu a avut-o la Moscova, fostul ministru al Apărării, a răspuns: „“La începutul anilor ‘90 a venit în România un mare om de afaceri care se prefigura atunci pe zona asta energetică. A venit într-o vizită oficială, dar el avea un translator. Și băiatul ăsta mi-a mărturist că el a fost translatorul la întâlnirea lui Gorbaciov și Ceaușescu. Și mi-a spus atunci, nu știu dacă este adevărat sau nu, dacă minte el, mint și eu…

„A povestit că i s-a spus lui Ceaușescu să lase tot, să se ducă la Scornicești și va scăpa. Și Ceaușescu a venit acasă și a început să agite problema Moldovei. Acuma, e o declarație. Eu vă spun că asta am aflat de la băiatul ăla”.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase