VIDEO Ion Cristoiu: „Tot Occidentul să se comportă ca Ilie Moromete. Nu știe că vine Fonciirea”

Publicat: 11/08/2022, 23:14

Occidentul se comportă ca Ilie Moromete, care nu știa că vine „Fonciirea” , spune publicistul și scriitorul Ion Cristoiu, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Tot Occidentul se comportă ca Ilie Moromete. Nu știe vine Fonciirea. Adică la Ilie Moromete îl regăsesc și pe Schotz și pe Macron care spun „și ce facem?, vom vedea, nu știu”, așa și la el, în nici un moment Moromete nu se gândește-se vine Fonciirea, vin un moment așa și liderii de acum”, a declarat Ion Cristoiu.

Moromeții este un film alb-negru românesc din 1987, regizat de Stere Gulea după volumul I al romanului Moromeții (1955) al lui Marin Preda. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Victor Rebengiuc, Luminița Gheorghiu, Gina Patrichi, Dorel Vișan, Mitică Popescu, Petre Gheorghiu și Florin Zamfirescu. Filmul Moromeții a fost filmat în comuna Talpa din județul Teleorman.

Filmul urmărește destrămarea unei familii țărănești tradiționale pe fondul unor mutații sociale ireversibile care au loc în anii ’30 ai secolului al XX-lea, în ciuda încercărilor disperate ale lui Ilie Moromete, capul familiei, de a-i ține împreună pe toți membrii familiei și a nu vinde din pământul pe care-l avea, potrivit Wikipedia.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase