VIDEO | Ionuț Rusu: „Pe cameră, e momentul meu de libertate, acolo evadez din timiditate. Încerc să impregnez cât mai mult din personalitatea mea și în diversele personaje pe care le interpretez”

Publicat: 21/07/2022, 00:43
Actualizat: 21/07/2022, 00:43

Ionuț Rusu, comediant și om de radio, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Actorul a afirmat că mesajele din partea oamenilor, în care i se spune că reușeste să schimbe o dispoziție proastă, într-una mai bună, reprezintă motivația supremă pentru a-și continua meseria. Deși a încercat dintotdeauna să-și mascheze timiditatea, invitatul lui Marius Tucă a precizat că niciodată nu a reușit acest lucru, fiind de părere că ea „are un farmec aparte”.

„Asta cu artistul îmi place când o spune altcineva. Eu nu m-am identificat niciodată artist. Mi se pare nu trebuie o facă persoana în cauză. E un exces de aroganță – ‘eu sunt artist’ –zică alții. Dacă zic alții, ești artist cu adevărat. Dar comediant, până la artist, e persoana care reușește schimbe dispoziția într-una mai bună, în orice moment al vieții omului. Mai primeam mesaje, de la diverse persoane, care treceau prin necazuri cumplite sau care erau batjocoriți la locul de muncă și îmi spuneau: ‘Tu mi-ai adus o doză de bună-dispoziție în seara asta și pot s-o iau de la capăt altfel’.

Și asta însemna foarte mult, chiar mai mult decât banii. Pur și simplu, îți doza aia de energie ca continui și te stimulează faci lucruri din ce în ce mai mai amuzante, ca să-i înveșelești pe oameni”, a afirmat Ionuț Rusu.

Întrebat cum este el în viața de zi cu zi, Ionuț Rusu susține că nu este departe de personajele pe care le interpretează și că încearcă să adauge cât mai mult din personalitatea sa în fiecare dintre acestea.

Sunt prostănac și în viața de zi cu zi. Mereu am tins spre a fi mai șmecher, mai arogant, mereu mi-am dorit. Adică am făcut exerciții, m-am uitat la traineri de aroganță – există traineri de aroganță, ca să fii un pic mai înfipt. Și nu îmi iese, chiar dimpotrivă, par mai prostănac când încerc asta, se râde mai tare și, atunci, pur și simplu rămân așa. De mic făceam exerciții maschez timiditatea asta, dar a rămas la același nivel, adică nu s-a schimbat absolut deloc.

Și când cunosc o persoană pe care o apreciez super-mult, sunt super-rușinos. Și când ajung într-un loc special sau într-un loc unde n-are acces oricine, tot iese la iveală rușinea asta. Are un farmec aparte și timiditatea. Cred n-aș putea fac ceea ce fac dacă fi o persoană îndrăzneață, înfigăreață. Mi-ar fi mult mai greu. Dar așa, ăsta e imboldul meu, ies din zona de confort și atrag atenția asupra mea.

Pe cameră, e momentul meu de libertate, adică acolo evadez din timiditate. Apoi întorc la timiditate, dar pe cameră nu mai există. Încerc impregnez cât mai mult din personalitatea mea și în diversele personaje pe care le interpretez. La început, nu făceam asta și mi-a dat cineva un sfat, un regizor cu care am lucrat, pun din mine mereu, în orice fac, să pun și o latură din mine și, atunci, multe din ele se aseamănă. Dacă te uiți ca structură, ca mimică, se aseamănă, pentru sunt eu, vede că sunt eu”, a precizat Ionuț Rusu.

Comedianul a precizat că notorietatea l-a învățat să rămână cu picioarele de pământ și să nu se schimbe, acest lucru oferindu-i mai multă încredere în sine.

„În principiu, rămâi cu picioarele pe pământ, să nu te schimbi. Dacă la început erai o persoană simplă, erai o persoană populară, să nu te schimbi dintr-o dată. Eu am încercat de foarte multe ori schimb asta la mine și devin mai golan, un pic, cu toată lumea din jurul meu, pentru că, în București, e puțin diferită lumea față de locul de unde vin eu.

Adică oamenii sunt mai înfipți, sunt un pic mai curajoși, te iau foarte tare și, atunci, trebuie fii la același nivel. (n.r – Notorietatea) mi-a dat încredere. În momentul în care știi deja ai o bază de public, faci cu altă tragere toate lucrurile”, a declarat Ionuț Rusu.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York