VIDEO Ponta dezvăluie cel mai trist moment din mandatul de premier, cu Băsescu președinte: „Având acest cârlig, el a zis fac pactul cu diavolul și diavolul nu o să mă omoare”

Publicat: 28/03/2022, 22:08

Invitat în emisiunea lui Marius Tucă, în cadrul ediției speciale ”Războiul din Ucraina”, transmisă live de Gândul, fostul premier Victor Ponta a declarat că fostul președinte al României, Traian Băsescu ar fi făcut „un pact cu diavolul” pentru ca „diavolul să nu-l omoare”. El a explicat că autostrăzile Pitești -Sibiu și Comarnic-Brașov, care au rămas doar niște vise vândute electoral an de an au fost intenționat blocate de anumite persoane, care l-ar fi șantajat pe Băsescu cu desecretizarea dosarului de la securitate și care nu vor ca regiunile importante ale țării să fie legate prin drumuri de mare viteză.

„Explicația a fost că el a ajuns în toate funcțiile având acest cârlig el a zis „fac pactul cu diavolul și diavolul nu o să mă omoare”. Chestia asta cu autostrăzile care să lege… autostrăzi în Ardeal ai voie să faci și dincoace avem București-Constanța.

Domne’ să nu legi „vechiul regat” de „noul regat”! și am zis că poate nu au vrut să îl lase pe Năstase – că a semnat Bechtel și a pierdut alegerile, poate nu au vrut să-l lase pe Tăriceanu, poate nu a putut Băsescu, poate nu am putut eu.. poate vine Iohannis .. și să se ducă și el acasă (la Sibiu n.red) pe autostradă – nu se fac domnule până nu… S-a întâmplat ceva.. dacă nu a putut nimeni să facă 42 de km care e Comarnic – Brașov”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat de ce Băsescu a făcut acest lucru, Victor Ponta a răspuns: „Pentru că lui Băsescu cineva i-a zis„ Traiane, nu uita. Noi avem „dosărelul” ala –  asta nu se face ( autostrada n.red). Pai ce crezi că îl apucase pe el fix în ziua aia să vorbească de corupție. Și ce corupție puteai să faci cu francezi și cu austrieci și Kioveși s-a apucat să cerceteze și evident că nu a găsit nimic, că nu avea ce să cerceteze.

Nu s-a vrut nicio autostradă care să lege Bucureștiul de Brașov.

Întrebat dacă „băieții” care îl puteau șantaja pe Traian Băsescu să blocheze construcția autostrăzii Comarnic-Brașov nu aveau un interes ca România să lege Bucureștiul de Brașov, fostul premier a afirmat: „Nu! (erau patrioți și nu voiau binele României n.red). Băieții aia nu știu dacă vor binele Americii sau a Europei”.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.