VIDEO Ponta: „Europa a pierdut războiul și l-a pierdut economic. Dacă Germania nu primește gaz am încurcat-o toți!”

Publicat: 03/10/2022, 23:45

Europa este unul dintre pierzătorii acestui război din Ucraina declanșat de Vladimir Putin. Dacă motorul economiei europene, Germania, nu primește gaze pentru a ține în viață economia„ am încurcat-o toți”, spune fostul premier Victor Ponta, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Ce doare pe mine este este Europa foarte prost din chestia asta. Eu trec Europa la pierzătorii acestui război. În rest, sigur, am văzut foarte multe lucruri pe care nu le știam. Apropo de propagandă. Deci eu atâtea minciuni câte am văzut acuma cu războiul de ambele părți”, a declarat Victor Ponta.

„Pe urmă am văzut asta cu ambasadorii Ucrainei care îi ceartă pe cancelarul german și pe papă, iarăși nu crede nimeni.

Că doamna prim-ministru a Marii Britanii, care intră în Downing Street în biroul lui Churchill și primul lucru pe care îl face îl sună pe domnul președinte Zelenski, că în general știu se sunau cu președintele american, primul ministru al Australiei, au și ei niște relații de câteva sute de ani”, a spus el.

Fostul premier spune că „Cortina de Fier” s-a mutat acum în teritoriile anexate de Putin în Ucraina. Totodată, el atrage atenția că dacă motorul economiei europene nu primește gaze pentru a susține economia, cu toții vom avea de suferit, întrucât va urma o criză economică cruntă.

„S-a mutat cortina de fier, aia din ‘90 care trecea prin Berlin s-a mutat acum la Donețk și la Luhansk, dar altfel recunosc sunt foarte nemulțumit Europa a pierdut războiul și l-a pierdut economic. Dacă Germania nu primește gaz ca își țină în viață economia, toți ăștia în general din est, depindem de Germania și am încurcat-o toți. 

Întrebat dacă se va întâmpla ca Germania să intre în recesiune din cauza lipsei de gaze naturale, Victor Ponta spune: „Păi, da, acum povestea asta cu Nord Stream-ul, care au ieșit gazele, a fost găurit, acum ce să zic…” a mai spus Ponta.

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase