VIDEO Ponta: „Noi trăim acum ceea ce au trăit bunicii noștri în anii ’50. Acum, din nou se împarte lumea, exact ca atunci”

Publicat: 01/08/2022, 22:49

Ceea ce trăim noi în aceste zile, cu un război în Europa și cu crize tot mai mari în toate domeniile este ceea ce au trăit bunicii noștri. Lumea se împarte în același stil ca în anii 1950, spune fostul premier Victor Ponta, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„Noi trăim acum ceea ce au trăit bunicii noștri în anii 50. Nu i-a întrebat nimeni nici pe români dacă vor fie în lagărul socialist. Nici pe belgieni nu i-a întrebat nimeni dacă vor fie în lagărul celălalt. Au picat când s-a împărțit treaba. Belgienii erau pe partea bună știi cum se spune, dar s-a împărțit lumea și cei mici pică și ei pe undeva.

Acum, din nou, se împarte lumea, exact ca atunci, cu același stil. Dacă mergeai în Occident, tot ce era în Est era foarte rău. Toți eram răi din Est, dacă mergeai Est, tot Occidentul era rău. Nu mai exista nuanță, exista alb și negru.

În America, comisia McCarty  dădea afară oameni, ancheta artiștii de la Holywood au simpatii comuniste.. ce democrație ce n-ai voie ai nicio simpatie.. gata, s-a încheiat. În partea cealaltă, la fel, orice făceai, erai vândut capitalismului.

„Cel mai mare ajutor pentru Ucraina ar fi să facă pace cu Rusia”

Și acuma suntem așa. Nu mai căuta înțelegi o logică, nu e o logică. E un război rece cu un pic de război cald, care nu se va opri, din nou citez din secretarul general al ONU : „vedeți cât se poate. Dacă ați putut înțelegeți semnați pe transportul de grâne nu puteți înțelegeți ți pe altceva (oprirea războiului n.red)” „ Aa nu” a zis Zelenski. Sigur și Putin a zis nu.

Faptul ajuți Ucraina cu bani, un lucru foarte frumos, dar cred cel a cel mai mare ajutor pentru Ucraina cum ar fi să-i ajuți facă pace. Adică dacă chiar vrei binele oamenilor ălora.

Cred nu rezolvi cu 9 miliarde problemele oamenilor, acuma vine iarna și nu mai au locuri de muncă, nu mai au case, nu mai au nimic.  Nu ajung 9 miliarde. E o țară mare Ucraina.

Cine are interesul fie pace? Noi care mulți care nu contăm”, spune Victor Ponta.

Europa va ajuta Ucraina cu 9 miliarde de euro

Uniunea Europeană a promis un pachet financiar de 9 miliarde de euro pentru Ucraina, pentru a ajuta ţara afectată de invazia rusească.

Noul program de asistenţă macro-financiară pentru Ucraina va consta din împrumuturi pe 25 de ani, cu o perioadă de graţie de 10 ani la rambursarea principalului, au declarat pentru Bloomberg trei oficiali europeni, care au adăugat că plata dobânzilor va fi acoperită de la bugetul UE.

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.