VIDEO Ponta: „România este înghețată în momentul acesta și va mai fi 10 ani de acum încolo”

Publicat: 15/08/2022, 22:37

România este înghețată în acest moment și va mai rămâne în această situație încă 10 ani. Opoziție nu există, iar PSD, PNL și UDMR au spus că vor să continue să guverneze și după alegerile din 2024, spune fostul premier Victor Ponta, invitatul lui Marius Tucă la ediția specială, transmisă live de Gândul.

„România este înghețată în momentul acesta și va fi mult. Și după 2024 că ideea e duci înghețul după. Eu zic că poate până în 2034 probabil”, a spus fostul premier al României.

Întrebat dacă în România „s-a pus batista pe țambal”, fostul premier Victor Ponta a spus:  Păi ce poți faci? Cine e opoziția în România?  USR-iștii ăia care-s vai de capul lor s-au făcut de râs și George Simion, care s-a nuntit.

Pe bune, acum ce poți faci? PSD este cu PNL și cu UDMR. Cum să poți s-o îngheți. Țara asta a fost înghețată din 79 până în 89 – 10 ani a fost. A mai fost și înainte de comunism”, a precizat Ponta

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, declara că după alegerile parlamentare din anul 2024, cea mai bună soluție este tot o coaliție PSD-PNL-UDMR, dar fiecare va candida separat.

Întrebat ce se va întâmpla la alegeri, când partidele vor intra în campanie, Marcel Ciolacu a spus: „Este sistemul german, fiecare candidează şi apoi se pun toate în acelaşi coş. Vedeţi să se creioneze altă majoritate? Eu nu văd”.

În 2024 vor exista patru tipuri de alegeri:

  • alegeri prezidențiale
  • alegeri parlamentare
  • alegeri europarlamentare
  • alegeri locale

Află totul despre războiul din Ucraina doar la Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase