VIDEO | Victor Ponta, despre propulsarea Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA: „Așa m-am înțeles cu Băsescu, că gata, va fi pace. Aș mai face greșeala asta și de aceea nici nu o să mai ajung în poziția respectivă”

Publicat: 07/06/2022, 01:23
Actualizat: 07/06/2022, 12:04

Victor Ponta, fostul premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre propulsarea pe care i-a făcut-o Laurei Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție, în anul 2013. Fostul prim-ministru susține că a fost nevoit să o propună pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de șef al DNA pentru „a face pace” cu fostul președinte, Traian Băsescu, susținut de PDL.

Victor Ponta: Așa m-am înțeles cu Băsescu, că gata, va fi pace.

M. Tucă: Dar de ce trebuia să te înțelegi tu cu Băsescu?

Victor Ponta: Era după alegeri. Legea spunea clar că președintele pune la propunerea ministrului Justiției și era liberă funcția de vreo șase luni. Știi cine a fost mare susținător? (n.r – Elena Udrea) A fost mare susținător.

M. Tucă: Și de ce ai acceptat, Victor? Ai mai accepta acum? Ai mai face greșeala asta?

Victor Ponta: Da, aș mai face greșeala asta și de aia nu o să mai ajung în poziția aia. De ce? În mintea mea stupidă din 2013 e ceva ce e valabil și în 2022 și tot nu o învăț minte. Și-anume: am zis că pe poporul pe care am ajuns să-l conduc ca prim-ministru îl interesează economia, salariile, banii, autostrăzi, școli, spitale. Astea între Băsescu și Ponta – ce-l interesează, până la urmă, pe omul de rând cine e procuror și șef la DNA? Că DNA ne anchetează pe noi, nu pe poporul de rând. Eu și în 2022 nu m-am făcut bine și eu tot mă uit și văd că nu există subiectul economic în dezbaterea politică.”

O nouă ediție Marius Tucă Show pe gândul.romiscareaderezistenta.ro, pe paginile de Facebook Marius Tucă și Gândul și pe canalul de YouTube Gândul.

Bianca Iliescu
Bianca Iliescu a urmat cursurile Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București și a absolvit școala de televiziune "Academia Studiourile Buftea", secția Editorial, citeste mai mult