Filmele ”Belfast” și ”The Quiet Girl”, printre câștigătoarele Premiilor Filmului European 2022

Filmele ”Belfast” și ”The Quiet Girl”, printre câștigătoarele Premiilor Filmului European 2022
Publicat: 24/11/2022, 13:09
Actualizat: 24/11/2022, 13:24

”Belfast”, în regia lui Kenneth Branagh, drama lui Jerzy Skolimowski ”EO” și filmul de epocă irlandez ”The Quiet Girl” semnat de Colm Bairéad se numără printre câștigătoarele Premiilor Filmului European 2022.

”Belfast”, o portretizare în alb-negru emoționantă și sentimentală a copilăriei lui Branagh, care a crescut în Irlanda de Nord, a câștigat două premii EFA, Jim Clay luând trofeul pentru cel mai bun design de producție și Charlotte Walter cel pentru cel mai bun design de costume.

Kate McCullough a câștigat premiul pentru cea mai bună imagine pentru filmul ”The Quiet Girl” – candidatura Irlandei pentru cel mai bun film internațional la Oscar în 2023. Filmul spune povestea unei fetițe timide și retrase, care începe să iasă din carapacea ei în timpul unei vacanțe de vară petrecută la rudele din Irlanda rurală.

Pawel Mykietyn a câștigat premiul pentru cea mai bună coloană sonoră pentru muzica din ”EO”, candidatul Poloniei la Premiul Academiei, care urmărește aventurile unui măgar care călătorește prin Polonia și Italia. O altă speranță la Oscar, drama germană ”All Quiet on the Western Front”, a câștigat trofeul pentru cel mai bun machiaj și coafură pentru Heike Merker și cele mai bune efecte vizuale pentru echipa formată din Frank Petzold, Viktor Müller și Markus Frank.

Premiul european de editare a fost acordat lui Özcan Vardar și Eytan İpeker pentru ”Burning Days” – o dramă turcească despre un tânăr procuror idealist care desfășoară prima sa anchetă pentru crimă. Iar ”The Hole” de Michelangelo Frammartino, care urmărește aventurile unei echipe de speologi italieni din anii 1960, a câștigat premiul pentru cel mai bun sunet pentru echipa sa formată din Simone Paolo Olivero, Paolo Benvenuti, Benni Atria, Marco Saitta, Ansgar Frerich și Florian Holzner.

Premiile au fost anunțate miercuri și vor fi înmânate la ceremonia de gală a Premiilor Filmului European 2022 de la Reykjavík, Islanda, pe 10 decembrie.

Foto: outnow.ch

CITEȘTE ȘI: Nicole Kidman va fi recompensată de către American Film Institute cu Life Achievement Award, un premiu prestigios pentru întreaga carieră

Steven Spielberg va primi un Urs de Aur onorific pentru întreaga carieră, la cea de-a 73-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase