Nicole Kidman va fi recompensată de către American Film Institute cu Life Achievement Award, un premiu prestigios pentru întreaga carieră

Nicole Kidman va fi recompensată de către American Film Institute cu Life Achievement Award, un premiu prestigios pentru întreaga carieră
Nicole Kidman
Publicat: 23/11/2022, 19:30

Nicole Kidman, vedetă incontestabilă a marelui și micului ecran, va fi onorată de către American Film Institute (AFI) pentru realizări remarcabile în întreaga carieră.

Premiul îi va fi înmânat lui Kidman la gală omagială care va avea loc pe 10 iunie la Dolby Theatre din Los Angeles. Ea este a 49-a persoană și primul australian care primește acest premiu prestigios.

„Nicole Kidman a încântat publicul de zeci de ani cu îndrăzneala ei artistică și strălucirea unui adevărat star pe ecran”, a declarat Kathleen Kennedy, președinta Consiliului de administrație al AFI. „Este o adevărată forță în lumea filmului, definită de alegeri curajoase pe care le-a făcut odată cu fiecare rol jucat. AFI este onorat să-i ofere trofeul la cea de-a 49-a ediție AFI Life Achievement Award.”

Actrița acum în vârstă de 55 de ani este considerată unanim ca fiind una dintre cele mai bune ale generației sale. Talentul i-a fost răsplătit cu numeroase premii, printre care un Oscar pentru „The Hours” și nominalizări pentru „Moulin Rouge”, „Rabbit Hole”, „Lion” și „Being the Ricardos”. Kidman are, de asemenea, două premii Emmy pentru „Big Little Lies” și un premiu Globul de Aur pentru „The Undoing”. Printre alte roluri remarcabile ale ei se numără „Eyes Wide Shut”, „Dogville”, „Australia” și îndrăgitul film de familie „Paddington”.

De-a lungul carierei, ea a avut o tranziție perfectă între filme indie și blockbustere, în timp ce a lucrat cu regizori remarcabili precum Jane Campion, Sofia Coppola, Baz Luhrmann, Anthony Minghella, Sydney Pollack, Lars von Trier și Stanley Kubrick.

Mai recent, ea a apărut în drama despre vikingi a regizorului Robert Eggers „The Northman” și în miniseria HBO „Nine Perfect Strangers”.

Alți premiați AFI au fost George Clooney, John Williams, Jane Fonda și Mel Brooks. John Ford a fost primul laureat al AFI Lifetime Achievement Award, care a fost înființat în 1973.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: „Nicole Kidman ar trebui să câștige Oscarul pentru cea mai bună reacție” la momentul în care Will Smith i-a dat o palmă lui Chris Rock, spun internauții. Reacția actriței, subiect de meme-uri pe internet

Nicole Kidman, Penelope Cruz și Kate Winslet, fără machiaj într-un pictorial pentru Calendarul Pirelli 2017

Măsuri sporite de securitate la Cannes. Nicole Kidman, vedeta festivalului

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase