• Publicat:
  • Actualizat:
Financiar

205.000 de euro! Cum arată cele două automobile de lux folosite de Mihail Vlasov scoase acum la vânzare pe site-urile de anunțuri

Un Rolls Royce Phantom și un Cadillac Escalade care au aparținut ...

Un Rolls Royce Phantom și un Cadillac Escalade care au fost folosite de fostul președinte al Camerei de Comerț și Industrie, Mihail Vlasov, care în prezent este în arest la domiciliu, au fost scoase la vânzare pe mai multe site-uri de anunțuri, potrivit hotnews.ro

Automobilul Rolls-Royce Phantom, fabricat în 2004 și având un rulaj de 114.000 de kilometri, este evaluat la 135.000 de euro, potrivit site-ului autovit.ro Autovehiculul este dotat cu geamuri electrice, oglinzi electrice, aer condiționat, tapiserie piele, închidere centralizată, radio/CD, servo direcție, computer bord, pilot automat.

Autovehiculul Cadillac Escalade, fabricat în 2007, cu un rulaj de 57.000 de kilometri, are un preț negociabil de 70.000 de euro.
La descrierea vehiculului se arată că acesta are mai multe accesorii: „TV, bar, frigider, fotolii masaj, unitate PC, fax”.

Mihail Vlasov, care a fost președinte al CCIR din 2007 și până în aprilie 2014, a fost arestat fiind acuzat de trafic de influență într-un dosar în care este acuzat că ar fi cerut un milion de euro de la un om de afaceri pentru a-l ajuta să câștige un dosar de arbitraj. Ulterior, instanța supremă a înlocuit măsura arestului preventiv dispusă de Curtea de Apel București, dispunând ca Mihail Vlasov să fie judecat în arest la domiciliu.

Potrivit rechizitoriului, la 13 martie, Vlasov, în calitate de președinte al Camerei de Comerț și Industrie a României și arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, a pretins de la un martor denunțător suma de 1.000.000 euro, din care a primit 200.000 euro, la 18 martie 2014.

În schimbul acestor bani, susțin anchetatorii, Vlasov i-a promis denunțătorului că-și va folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra arbitrilor din cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR învestiți cu soluționarea unui dosar în care denunțătorul are calitatea de pârât-reclamant și că îi va determina pe aceștia să pronunțe o hotărâre arbitrală favorabilă denunțătorului.
Mihail Vlasov a fost prins în flagrant în 18 martie, când asupra lui au fost găsiți 200.000 euro.

Președintele suspendat al CCIR a fost denunțat la DNA de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut un milion de euro, iar în 18 martie a fost prins în flagrant, într-un restaurant din București, după ce ar fi primit de la acesta 200.000 de euro.
Potrivit DNA, la 2 septembrie 2013, o societate comercială a sesizat Camera de Comerț și Industrie a României – Curtea de Arbitraj Comercial Internațional cu o acțiune arbitrală formulată împotriva denunțătorului și a unei alte persoane.

 

 

 

Inchide