47 de magazine din România acceptă tranzacții în BITCOIN. Află UNDE poți face plăți cu CRIPTOMONEDE

47 de magazine din România acceptă tranzacții în BITCOIN. Află UNDE poți face plăți cu CRIPTOMONEDE
Publicat: 09/08/2018, 21:23
Actualizat: 19/11/2018, 14:39

Din informațiile centralizate de coinmap.org, dintre cei 47 de comercianți români care acceptă plata în bitcoin, 15 sunt în București, restul fiind distribuiți în celelalte municipii din țară. În România, există 6 bancomate de bitcoin, patru dintre ele fiind în București, unul în Iași și unul în Cluj.

Siteul goanadupabitcoin.ro a mers mai departe și a făcut o listă cu magazinele online care permit shoppingul cu criptomonede.

De exemplu, în domeniul turism – călătorii, lista informează utilizatorii că pot rezerva bilete de avion sau camera de hotel prin bitcoin pe site-urile vola.ro și Fly-go.ro.

Gama de electronice și electrocasnice accesibile pentru deținătorii de portofele bitcoin este disponibilă pe PCGarage, magazinul de componente pentru calculatoare, evoMAG, Gadgetway. Siteul de specialitate mai notează magazine de unde puteți cumpăra biciclete, servicii de găzduire web, servicii de beauty sau chiar consiliere psihologică.

Potrivit Forbes, orașul din Europa cu cei mai mulți comercianți care acceptă tranzacții cu Bitcoin este Praga, având 148 de acceptanți. Buenos Aires găzduiește al doilea cel mai mare număr de comercianți ce acceptă Bitcoin (141), New York are al treilea cel mai mare număr (137), urmând San Francisco (117) și Madrid (101).

Un Bitcoin este cotat, în momentul de față, la valoarea de 6.445 de dolari, cu 1.805 de dolari mai puțin decât pe 25 iulie, atunci când era cotat cu 8.250 de dolari – cea mai mare cotație după cea de la jumătatea lunii mai.