Acțiunile europene au deschis în creștere

Acțiunile europene au deschis în creștere
Publicat: 19/03/2015, 10:56

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 0,4%.

Comunicatul Fed de la sfârșitul ședinței de politică monetară subliniază faptul că banca centrală nu a decis când să crească dobânzile, dar că este improbabil ca prima măsură să aibă loc în aprilie. În aceste condiții, Fed a deschis calea pentru ca cel puțin să aibă loc o discuție referitoare la creșterea dobânzilor cel mai devreme în iunie, așa cum au dorit numeroși oficiali ai instituției.

Astfel, oficialii Fed estimează că dobânda de politică monetară, în prezent aproape de nivelul zero, va ajunge la 0,625% până la sfârșitul anului 2015, în loc de nivelul de 1,125% prognozat în decembrie.

Pentru 2016, estimările medii indică un nivel de 1,875%, în loc de 2,5%.

De asemenea, oficialii Fed au remarcat continuarea îmbunătățirii situației pieței muncii, estimând că inflația va reveni la ținta instituției de 2%, pe termen mediu.

Acțiunile HeidelbergCement au urcat cu 2,7%. Al treilea mare producător de ciment la nivel mondial a anunțat că a redus datoria companiei peste așteptările analiștilor.

Pe marile burse europene, indicele CAC 40 (Paris) a urcat cu 0,3%, FTSE 100 (Londra), cu 0,4%, iar DAX (Frankfurt), cu 0,2%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase