Acuzații grave: Trebuie să fii total inconștient să iei bani de la domeniile cele mai vulnerabile ale statului

Acuzații grave: Trebuie să fii total inconștient să iei bani de la domeniile cele mai vulnerabile ale statului
Publicat: 05/08/2019, 13:18

„Liderii coaliței ar trebui să se întâlnească astăzi (luni-n.red.) pentru a discuta despre rectificarea bugetară. În viziunea lui Dăncilă și Teodorovici rectificarea bugetară înseamnă mai puțini bani pentru școli, spitale și autostrăzi. Trebuie să fii total inconștient să iei bani de la domeniile cele mai vulnerabile ale statului român. Să iei bani de la sănătate și educație, într-o țară care nu are un spital de arși la standardele europene și în care abandonul școlar e în creștere, să iei bani de la transporturi în țara cu cei mai puțini kilometri de autostradă din Uniunea Europeană înseamnă să dai dovadă de cinism și de un maxim dispreț față de cetățenii plătitori de taxe”, arată un mesaj publicat de USR, luni, pe Facebook.

De asemenea, formațiunea politică transmite că rectificarea bugetară „mai scoate la iveală și multă incompetență din partea acestui guvern”, făcând referire la faptul că ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a cheltuit mai puțin de o treime din buget în contextul în care „mii de români” își pierd viața din cauza drumurilor publice.

„Astfel, ministrul Răzvan Cuc a reușit «performanța» de a cheltui mai puțin de o treime din bugetul de la Transporturi. Deci ministerul își permite să cheltuie doar o treime din buget în timp ce zeci de mii de români își pierd viața din cauza drumurilor publice care au ajuns să fie sub orice critică. Iar motivele principale pentru care acești bani nu s-au cheltuit sunt incompetența și nepăsarea, mai ales atunci când nu poti folosi acești bani in interes propriu”, potrivit sursei citate.

„Și dacă toate astea nu erau de ajuns, dovada cea mai clară că această mult anunțată rectificare bugetară va fi un dezastru e faptul că partenerii de guvernare ai PSD-ului, ALDE au făcut un pas în spate și refuză să-și asume răspunderea pe proiectul de rectificare, iar ministrul Teodorovici tot ezită să facă public proiectul, deși acesta trebuia dezbătut și aprobat până la sfârșitul lunii iulie. Asta e rețeta dezastrului pe care guvernările PSD-ALDE ne-o servesc de peste doi ani și jumătate”, mai arată mesajul.

„De aceea Uniunea Slavați România se opune categoric proiectului de rectificare bugetară și somează guvernul Dăncilă să dea dovadă responsabilitate fiscal-financiară și să nu taie bugetele de la domenii vitale și de care depinde dezvoltarea durabilă a cetățenilor și statului român. Iar dacă actuala guvernare nu e stare să guverneze în interesul cetățeanului atunci premierul Dăncilă și întreg cabinet să-și depună demisiile și să lase locul altora mai competenți”, conchide mesajul USR.

Premierul Viorica Dăncilă a scris, joi, pe Facebook, în contextul dezacordului ALDE cu partenerii de coaliție PSD privind rectificarea bugetară, că Guvernul nu va tăia veniturile românilor.

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a declarat, la finalul ședinței de Guvern de săptămâna trecută, că rectificarea bugetară este programtă pentru a fi adoptată de Executiv luni.

Guvernul nu are programată, la momentul transmiterii acestei știri, o ședință pentru această săptămână.

Consiliul Suprem de Apărare al Țării a avizat în ședința de marți propunerile de rectificare bugetară pentru instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale, în anul 2019, potrivit unui comunicat emis de Administrația Prezidențială după ședința Consiliului.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat că există nemulțumiri în rândul partidului său în legătură cu faptul că, la rectificarea bugetară, sumele pentru ministerele Educației, Sănătate și Transporturi, precum și cele pentru investiții au fost reduse. Pe de altă parte, Tăriceanu critica majorarea cu peste jumătate de miliard la bugetele SRI, SIE și STS.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”