Angajații și directorul general Petrotel-Lukoil îi cer lui Ponta ajutor pentru deblocarea conturilor

Angajații și directorul general Petrotel-Lukoil îi cer lui Ponta ajutor pentru deblocarea conturilor
Publicat: 07/10/2014, 00:10
Actualizat: 01/11/2016, 00:44

„Având în vedere situația creată prin descinderea din data de 2 octombrie 2014 efectuată de către reprezentanții organelor de anchetă din România(procurori, ofițeri SRI, inspector din cadrul Direcției Generale a Vămilor, inspector de la direcția Regională Antifraudă etc.) la SC Petrotel-Lukoil SA și alte patru societăți de pe Platforma Teleajen, vă rugăm respectuos să ne sprijiniți pentru asigurarea continuării activității comerciale a societății noastre”, se arată în scrisoarea transmisă la Cancelaria prim-ministrului, în 3 octombrie.

În scrisoare, aflată în posesia MEDIAFAX, sindicatul salariaților din Petrotel-Lukoil și Uniunea Sindicatelor Lukoil din România, în numele cărora semnează președintele Gheorghe Paraschivoiu, cere sprijinul lui Victor Ponta pentru deblocarea conturilor bancare ale societății, astfel încât rafinăria Petrotel-Lukoil să poată funcționa normal și să poată fi plătite salariile muncitorilor.

„Nu ne opunem anchetei în curs de desfășurare, este normal ca organele în drept să își desfășoare activitatea specifică pentru respectarea legii și protejarea intereselor statului. Dar, ca urmare a blocării conturilor, nu se pot face achiziții de chimicale, nu se pot plăti furnizori și antreprenori și chiar și salariile salariaților, ceea ce ar face ca peste 2.500 de salariați de pe platformă să rămână fără obiectul muncii, mărind numărul șomerilor”, se mai arată în document.

Într-o altă scrisoare, primită luni la cabinetul premierului, directorul general al Petrotel-Lukoil, Andrei Bogdanov, prezintă companie și rezultatele financiare, precum și comportamentul fiscal, menționând totodată consecințele pe care ancheta organelor de cercetare le are asupra activității companiei.

„Vă rugăm să ne sprijiniți în repornirea Rafinăriei Petrotel-Lukoil și în stabilizarea situației economice în limitele legislației în vigoare și să aveți în vedere că Lukoil nu ar fi riscat niciodată o investiție de peste un miliard de dolari pentru o sumă de 230 de milioane de euro, prejudiciile de imagine și consecințele fiind deosebit de mari”, spune Bogdanov, printre altele, în scrisoarea trimisă premierului.

Rafinăria Petrotel-Lukoil și-a încetat activitatea de producție și comercială, ca urmare a sechestrului aplicat pe materii prime și țiței de către organele de urmărire penală, iar momentul repornirii sale va fi precizat după soluționarea contestației depuse în instanță, a anunțat, luni, compania.

Reprezentanții Lukoil au notificat anterior Garda de Mediu că opresc activitatea rafinăriei Petrotel-Lukoil din Ploiești, fără a preciza un motiv și fără a da un termen la care rafinăria va fi repornită, compania neanunțând autoritățile și despre eventuale disponibilizări colective sau șomaj tehnic.

Surse din cadrul rafinăriei susțin că în 3 octombrie, la o zi după ce procurorii au făcut percheziții la sediul a cinci firme care își desfășoară activitatea pe platforma rafinăriei din Ploiești, directoarea adjunctă a rafinăriei a semnat și transmis către AJOFM Prahova o solicitare prin care cerea eliberarea unei adeverințe care să ateste dacă în baza de date a AJOFM există persoane calificate ca inginer construcții civile și cercetător construcții civile și industriale, întrucât rafinăria ar căuta să angajeze astfel de specialiști.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești a decis punerea sub sechestru asigurător a produselor rafinăriei Petrotel Lukoil aflate în depozitele și conductele Oil Terminal, până la concurența sumei de 1,039 miliarde lei. Informația a fost transmisă luni de Oil Terminal Bursei de Valori București.

Procurorii au făcut, joi, percheziții la sediile mai multor companii aparținând Lukoil, inclusiv la rafinăria din Ploiești, prejudiciul estimat fiind de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscală și restul din spălare de bani.

Parchetul Curții de Apel Ploiești anunța, tot joi, că au fost făcute 23 de percheziții la sediile Petrotel Lukoil Ploiești, Lukoil Energy&Gas România, Lukoil Lubricants East Europe, Agenția Lukom-A-România și TP LOG Services, toate din Ploiești.

Procurorii au ridicat mai mulți saci cu documente, iar la o zi de la efectuarea perchezițiilor Lukoil a oprit producția rafinăriei din Ploiești.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Miliardarul Umar Kamani, nuntă de 25 de milioane de dolari pe Coasta de Azur. Mariah...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
AJUTOR OBLIGATORIU în România. Este vestea pe care o așteptau aproape un milion de români
O bancnotă de colecție îți aduce o avere. Mulți români o mai au prin casă
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Kim Jong Un a primit „cadou” de ziua sa jurăminte de loialitate de la nord-coreeni