Apple a pierdut un proces cu Samsung în Japonia referitor la tehnologii brevetate. Cei doi giganți se judecă în 30 de procese pe 4 continente

Apple a pierdut un proces cu Samsung în Japonia referitor la tehnologii brevetate. Cei doi giganți se judecă în 30 de procese pe 4 continente
Publicat: 31/08/2012, 12:12
Actualizat: 29/07/2014, 21:51

Apple a pierdut un proces cu Samsung Electronics în Japonia privind un patent pentru o tehnologie de sincronizare a conținutului media de pe smartphone-uri și tablete cu servicii de stocare online.

O instanță din Tokyo a cerut Apple să plătească cheltuielile de judecată după ce a hotărât că telefoanele și tabletele Samsung nu încalcă patentul adus în discuție de Apple, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax. Compania americană a cerut, în acest caz, despăgubiri de 100 milioane yeni (1,3 milioane de dolari).

Apple și Samsung se judecă în 30 de procese pe 4 continente privind patente pentru tehnologii folosite în construcția, designul și interfața smartphone-urilor și tabletelor PC. Între cele două companii a luat naștere o rivalitate dură pe piața telefoanelor „deștepte”, dominată de produsele Samsung și de iPhone, în timp ce compania sud-coreeană rămâne unul dintre cei mai importanți furnizori de componente electronice pentru Apple, în principal chip-uri de memorie și microprocesoare, în baza unor contracte de mai multe miliarde de dolari.

Gigantul american a câștigat, la sfârșitul săptămânii trecute, într-o instanță federală din California, unul dintre cele mai urmărite procese împotriva Samsung. Juriul a hotărât că mai multe produse ale companiei sud-coreene încalcă șase brevete ale Apple în zona designului și interfeței și a cerut Samsung să plătească daune de 1,05 miliarde dolari.

Tot săptămâna trecută, un tribunal din Coreea de Sud a decis că Apple și Samsung și-au încălcat reciproc brevetele de invenție pentru diverse tehnologii. Instanța a cerut Apple să înceteze comercializarea iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 și iPad 2 în Coreea de Sud, în timp ce Samsung trebuie să scoată de pe piață 12 produse, inclusiv Galaxy S, Galaxy S II și Galaxy Tab. În plus, Apple trebuie să plătească Samsung daune de 40 milioane woni (35.000 dolari), iar compania sud-coreeană are de onorat despăgubiri de 25 milioane woni. Cele mai recente produse ale celor două companii nu sunt afectate de decizie.

În SUA, Apple încearcă să obțină interzicerea mai multor produse Samsung de pe piață, în baza verdictului obținut săptămâna trecută. Produsele de ultimă generație nu vor fi afectate nici în acest caz.

În Australia, Apple a obținut anul trecut o interdicție preliminară pentru comercializarea tabletei Samsung Galaxy Tab 10.1, care a fost răsturnată în decembrie de compania sud-coreeană la curtea de apel. În luna iulie a început să se judece un nou proces în care cele două companii se acuză reciproc.

Samsung s-a menținut în trimestrul al doilea pe poziția de lider al pieței smartphone-urilor după vânzări, cu o cotă de 35%, potrivit estimărilor Strategy Analytics. Apple s-a plasat pe locul al doilea, cu o cotă de 18%.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Tortură în stil mafiot la o stână din Bacău. Proprietarul i-a turnat picioarele în beton...
Vești crunte despre prințesa Kate Middleton. Soția Prințului William „nu va mai fi niciodată ca...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Leonard Doroftei! A dat 20 de kilograme jos, după ce...
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
Prima condamnare după Legea Anastasia: Ce pedeapsă a primit un șofer beat care a omorât...
Întâlnire secretă în parc cu ceas de 620,000 € la mână! Două familii bogate și...
Celebra actriță, diagnosticată cu CANCER MAMAR. E devastată după reconstrucția mamară. „Sunt în viață și...
Ploaia cu grindină a tocat într-o oră recolte de milioane de lei din ţară. Zonele...
Tinerii stropiți cu acid, urmăriți! Băiatul a povestit totul: Am găsit...
Recalcularea pensiiilor în România: Majorare de 65% pentru pensionari până la finalul anului în curs
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Cât de bună e, de fapt, Dacia Duster 2024? VIDEO
Salariul minim va fi majorat de la 1 iulie, de la 3300 de lei la...
Succes COLOSAL pentru SpaceX! Elon Musk A PLÂNS de bucurie
Reguli la buletin. Obligatoriu pentru românii care nu locuiesc la adresa declarată
Miliardarii Planetei, și mai bogați. Au un secret bine păzit
Cum arată acum mormântul Denisei Răducu. Internauții au fost revoltați pentru că nu avea lumânare...
Imaginile durerii! Patrizia și Bianca s-au întors acasă în sicrie albe! VIDEO cutremurător
Adrian Minune, despre legătura pe care o are cu Florin Salam. „Eu sunt tatăl lui...
Clipe de coșmar pentru Andreea Antonescu! Ce a pățit artista: ”M-am speriat foarte tare și...
BANCUL ZILEI. Bulișor vede un cetățean ieșind dintr-un bordel și se ia după el: -...
China ar vrea să coopereze cu SUA în spațiu, dar cu niște condiții
×