• Publicat:
Știri

ATENȚIE la amânarea ratelor la bănci! De la amânare la dublare: Ce a pățit un asistent medical din Arad care a apelat la această metodă de criză

ATENȚIE la amânarea ratelor la bănci! De la amânare la dublare: Ce a pățit un asistent medical din Arad care a apelat la această metodă de criză
Ce a pățit un asistent medical din Arad care a vrut să își amâne plata atelor două luni

Un asistent medical din Arad care a apelat la soluția de criză propusă de bănci, de a amâna plata a două rate, s-a trezit că, la finalul perioadei, ar trebui să plătească, de fapt, o sumă de două ori mai mare carede fapt reprezintă o rată și dobânzile pe două luni. 

„Sunt asistent medical de 18 ani, am 48 de ani și lucrez la Spitalul Clinic Județean Arad. De vreo 4 ani am cumpărat un apartament cu Prima Casă. Rata este în jur de 930 de lei la Banca Românească. Am primit de la doamna de la agenție un link că ei amână rata. Noi acum suntem patru persoane. Partenera mea are din prima căsătorie o fetiță de 10 ani. Acum este însărcinată în 7 luni, în luna mai va naște”, a povestit acesta pentru Libertatea.

De la amânare la dublare

Clientul Băncii Românești a precizat pentru sursa citată că voia să amâne ratele pentru două luni, însă banca i-a transmis că în luna mai va trebuie să înapoieze 1.840 de lei, sumă care reprezintă de fapt rata pe o lună plus dobânzile pentru cele două rate amânate.

„Amânare înseamnă să am credit pe 30 de ani și tu să îl faci de 30 de ani și 2 luni. Le-am zis: «domnule, dacă nu am acuma să vă dau 9 milioane, cum îmi cereți 18 milioane în luna mai?»”, a mai povestit acesta pentru sursa citată.

Citește răspunsul oficial al Băncii Românești aici.

Inchide