Autoritatea Electorală Permanentă anunță: Partidele politice au primit subvenții de 20 de milioane de lei în luna august

Redactor:
Teodor Bobei
Autoritatea Electorală Permanentă anunță: Partidele politice au primit subvenții de 20 de milioane de lei în luna august
Partidele politice au primit în luna august subvenții în valoare de 20 de milioane de lei, conform datelor furnizate de AEP. Partidul Social Democrat a primit mai bine de jumătate din totalul de 20 de milioane acordate sub formă de subvenții partidelor politice.

Conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă într-un comunicat de presă, mai bine de 11 milioane de lei din cele 20 de milioane de lei acordate în luna august sub formă de subvenție către PSD, PNL, USR, ALDE, PMP și UNPR au fost acordate social-democraților.

Partidul Național Liberal a primit subvenții în valoare de 5,1 milioane de lei, urmat la diferență mare de Uniunea Salvați România cu 1,5 milioane de lei. ALDE a primit subvenții de 1,1 milioane de lei de la buget, iar Partidului Mișcarea Populară i-au revenit 726.973 lei, de 15 ori mai puțin decât a primit PSD.

Cele mai mici subvenții le-a primit Uniunea Națională pentru Progresul României, 29 890 de lei, comunicatul notând că președintele AEP a decis suspendarea acordării subvențiilor către aceștia.

„Acordarea subvenției lunare de la bugetul de stat Uniunii Naționale pentru Progresul României, determinată potrivit algoritmului de repartizare a subvenției prevăzut în Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 10/2016, coroborate cu prevederile art. 38 alin. (1) din Legea partidelor politice nr. 14/2003, republicată, s-a suspendat prin Decizia Președintelui AEP nr. 32 din 31.03.2016 și va fi păstrată în sumă de mandat potrivit prevederilor art. 24 alin. (5) din Legea nr. 334/2006, republicată”, se arată în comunicatul de presă emis, miercuri, de AEP.

Conform Autorități Electorlae Permanente, valoarea subvenției este rezultată în urma aplicării algoritmului de calcul prevăzut la art. 24 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 10/2016.

 

Inchide