Averea lui Șaramet: Case în București și Snagov, bijuterii, tablouri și o colecție numismatică

Averea lui Șaramet: Case în București și Snagov, bijuterii, tablouri și o colecție numismatică
Publicat: 01/11/2012, 13:00
Actualizat: 21/03/2019, 19:12

Directorul FNGCIMM, Aurel Șaramet, învinuit în cazul unei fraude bancare de 22 de milioane de euro, are terenuri, case în București și Snagov, dar și bijuterii, tablouri și o colecție numismatică valorând 97.000 de euro și a acordat unor persoane împrumuturi de 59.000 de euro și 200.000 de lei, informează Mediafax.

Conform declarației de avere din iunie 2012, Șaramet are un teren intravilan de peste 200 de metri pătrați în București, achiziționat în 2003, 2, 25 hectare de teren agricol, în județul Constanța, achiziționate în 2004 și 14 hectare de teren extavilan, din altă categorie decat cel agricol, forestier sau luciu de apă, zona în care se afla acestea fiind ștearsă din formular.

Aurel Șaramet mai are trecute în declarația de avere o casă în București, de 272 de metri pătrați, și una la Snagov, de 372 de metri pătrați, ambele dobândite în 2002. În aceeași declarație Șaramet mai are trecute o casă de 164 de metri pătrați în București, cumpărată în 1995, și o casă de vacanță de 77 de metri pătrați în județul Prahova, la ambele figurând ca titular Vladimir Șaramet.

El mai are două autoturisme Mercedes și un Ford Fiesta, bijuterii de 9.500 de euro, achiziționate începând din anul 2000, o colecție numismatică de 19.500 de euro și tablouri de 68.000 de euro.

Aurel Șaramet mai are două depozite în lei la ATE Bank și la Alpha Bank, deschise în 2000, totalizând 2.270.600 de lei. El i-a împrumutat cu 59.000 de euro pe Liviu Șaramet și cu câte 100.000 de lei pe Luiza Sucalus și pe Carolina Ganea. Totodată, deține acțiuni la Oncomed Clinic SA și Socet SA. Șaramet are acțiuni în valoare de 40.706 lei la Fondul Proprietatea și de 5.546 de lei la Prospecțiuni SA.

Aurel Șaramet are trecută în declarația de avere și o datorie de 105.000 de euro către SC Beton Construct, scadentă în 2014.

În 2011, Șaramet a obținut din salariu un venit total de 822.318 lei și peste 80.000 de lei din închirierea unui imobil în strada Dionisie Fotino. Din colaborări cu FNGCIMM filialia Sfântu Gheorghe (membru CA), cu Fondul Român de Contragarantare (membru în Consiliul de supraveghere), cu Small Finance SA (membru CA) și cu Socet SA (membru în Consiliul de supraveghere), Aurel Șaramet a obținut 49.004 lei, 90.000 de lei, 173.054 de lei și 4.224 de lei.

DIICOT audiază, joi, o sută de persoane, între care angajați ministeriali, într-un caz de fraude bancare estimate la 22 de milioane de euro, anchetatorii descinzând la locuințele a 50 de suspecți și la sediile societățile acestora in București, Ilfov, Călărași și Giurgiu.

Învinuiții din dosar sunt acuzați că ar fi obținut, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comerțului si Mediului de Afaceri, in baza unor documente falsificate, finanțarea unor proiecte de achiziții utilaje, prin intermediul unor societati comerciale controlate de către liderii grupării, informează DIICOT.

Activitatea infracțională a fost sprijinită de către învinuiții Aurel Șaramet, având calitatea de director al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Cercel – Duca Alexandru Claudiu, vicepreședinte al unei unități bancare, Mihai Grigoroiu, Roșu Cătălin Ionuț și Atanasiu Andrei, angajați în cadrul Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri și Diaconescu Florian Dragoș.

„Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial București și Biroul Teritorial Călărași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au procedat la destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit din 48 de persoane, specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave și spălarea banilor. În acest sens, la data de 1 noiembrie 2012, procurorii DIICOT au efectuat un număr de 50 de percheziții domiciliare la locuințele învinuiților precum si la sediile unor societati comerciale din municipiul București și județele Ilfov, Călărași și Giurgiu”, se arată într-un comunicat al Direcției.

Potrivit sursei citate, în perioada 2010-2012, membrii grupului infracțional organizat, sub coordonarea liderului Daniel Ruse – au realizat beneficii financiare substanțiale prin săvârșirea de fraude bancare, respectiv obținerea sau încercarea de a obține un număr de 40 de credite de la 16 unități bancare de pe teritoriul României, prin utilizarea unor documente falsificate.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat prin activitatea infracțională este estimată la suma de 22 milioane de Euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
E strict interzis în România dacă stai la BLOC. Se face ÎNCHISOARE
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice