BAROMETRUL CRĂCIUNULUI: Românii, brazilienii și mexicanii cheltuie cei mai mulți bani din SALARIU pentru VACANȚA de sărbători

Publicat: 08/12/2018, 15:32
Actualizat: 25/03/2019, 19:47

Principalele chletuieli în vacanța de Crăciun pentru români vor avea ca țintă principală hainele, în procent de 19%, urmate de dulciuri și delicatese, în proporție de 18%, de jocuri și jucării (11%), de produse elctronice (8%) și de accesorii de uz casnic (7%).

Ferratum Oyj, furnizor internațional de servicii bancare mobile destinate consumatorilor și întreprinderilor mici, a derulat a noua ediție consecutivă a barometrului internațional. Barometrul de Craciun a analizat planurile consumatorilor din perioada sărbătorilor de iarnă și a fost realizat în peste 23.000 de gospodarii din 19 țări, prin intermediul unuichestionar online.

40% dintre români au declaratcă pentru vacanța de Crăciun vor aloca un buget similar cu cel de anul trecut, în timp de34% sunt dispuși să investească mai mulți bani pentru aceste sărbători, încadrându-se între 100 și 200 de Euro.

Pe plan internațional rezultatele atestă că 21% dintre respondenții din cele 19 țări plănuiesc să cheltuie mai mult decât Crăciunul trecut, în timp ce 43% au declarat că intenționează să păstreze același nivel ca în anul precedent. Sondajul indică și faptul că cei dispuși să cheltuie cea mai mare parte din salariu pentru vacanță de iarnă sunt locuitorii din Mexic (48%), din Brazilia (38%), din România (29%) și din Bulgaria (25%). În același timp, țările care vor aloca cel mai puțin din venitul lunar pentru sărbători sunt Danemarca (13%), Finlanda (11%), Germania (10%) și Olanda (10%).

Românii sunt pe locul al doilea, în topul naționalităților dispuse să aloce cei mai mulți bani călătoriilor din vacanța de Crăciun, până la 37% din venitul lunar. Pe primul loc sunt brazilienii, în timp ce respondenții din Polonia, Letonia și Olanda vor aloca doar 10%-13% din salariu.

Când călătoresc, 71% dintre respondenții australieni, 56% dintre canadieni și 39% danezi sunt dispuși să cheltuiască mai mult de 100 de euro pe noapte într-o cameră de hotel, în timp ce majoritatea respondenților din Germania (70%), România (33%) și Estonia (28%) au spus că preferă o cameră AirBnB mai mică pentru cazarea lor.

Întrebați ce vor de la Noul An, românii au răspuns că își doresc să petreacă mai mult cu apropiații (32%), să-și renoveze casa (27%) și să călătorească mai mult (25%). De asemenea, 15% dintre respondenți visează la o viață mai activă.Pentru18% dintre respondenții celor 19 țări, Noul An este despre dorința de a petrece mai mult timp cu cei dragi. Alți 14% au spus că doresc să călătorească mai mult și 13% că ar dori să-și renoveze casă. Sportul și un stil de viață sănătos sunt, de asemenea, pe lista de rezoluții, 12% dintre participanți afimand că ar dori să devină mai activi.

Timpul petrecut alături de familie și de cei dragi în perioada sărbătorilor reprezintă ceea ce 69% dintre respondenții celor 19 țări chestionate au afirmat că este cel important pentru lucru. Potrivit sondajului, 18% apreciază sărbătoarea și spiritul Crăciunului mai mult decât să primească daruri sau să practice sporturi de iarnă. Dintre cei care merg la cumpărături pentru cadouri, aproximativ 22% au declarat că intenționează să achiziționeze produse și servicii online pentru acest Crăciun, Marea Britanie și Germania fiind cei mai activi cumpărători din mediul virtual. Participanții la studiu din Estonia (16%), Croația (15%) și Letonia (14%) preferă, în schimb, magazinele tradiționale pentru cumpărăturile de Crăciun.

Puteți consulta barometrul Crăciunului AICI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Sofia Vicoveanca, luată prin surprindere de Victor Rebengiuc: "Un exemplu de urmat". Gestul incredibil făcut de...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații